Pont úgy, ahogy ezt anno Barack Obama megálmodta?

2024. szeptember 30. 05:43

A konteó lényege, hogy az USA-nak sikerült meggyőznie Iránt, így biztosítják a demokraták a Donald Trump elleni győzelmüket.

2024. szeptember 30. 05:43
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Fotó: Ókovács Benedek, Mandiner

„A Közel-Kelet a konteók világa. A külső központosúság bénultságában élő egyén számára a konteó az az eszköz aminek a segítségével megpróbálja megérteni és megmagyarázni a világot amiben élni kénytelen. Mit próbál megmagyarázni napjaink legtrendibb konteója a Közel-Keleten? Természetesen Naszrallah és a Hizballah felső és középvezetõinek a gyors likvidálását, alig néhány nap leforgása alatt. Hogyan történhetett meg mindez, 34 év szinte töretlen sikersorozata után?

Hihető-e, hogy az az izraeli hírszerzés ami a teljes vakságáról tett tanúbizonyságot 2023 október 7-én, hirtelen ilyen bravúrokra képes?Miért nem állt bosszút mindeddig Irán a Hamász és a Hizballah szinte teljes vezetői gárdájának a likvidálásáért és az idegenlégiós iráni tisztek és diplomaták megöléséért? Hiszen alig néhány hónappal ezelőtt az Iszlám Köztársaság rakéták százait zúdította Izraelre ennél sokkal kevesebbért.

A konteós válasz erre az hogy Irán fauszti alkut kötött az USA-val és magára hagyta a szövetségeseit egy új, gazdaságilag kedvező atomalkuért cserébe.
Erről állapodtak meg a titkos tárgyalásokon Omanban. Akik tovább cifrázzák a dolgot, még azt is tudni vélik, hogy Irán hírszerzési információkat adott át a korábbi csatlósaival kapcsolatban az USA-nak és rajta keresztül Izraelnek.

A konteó lényege, hogy az USA-nak sikerült meggyőznie Iránt, hogy hasznosabb számára ha a konfrontáció helyett a regionális integráció útját választja.
Pont úgy ahogy ezt anno Barack Obama megálmodta.

Ez a hirtelen enyhülés lesz majd a Demokraták diplomáciai huszárvágása, az októberi meglepetés amivel biztosítják a Donald Trump elleni győzelmüket. Az iráni árulás elmélete valóságtól elrugaszkodott képzelgés-e vagy a sokat szenvedett keleti ember tisztánlátása? Hamarosan tudni fogjuk a választ.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gordon.
2024. szeptember 30. 07:41
Nagyon is időszerű felvetés! Egy másik konteo, hogy Irán MOST nem akar valódi háborúba lépni,mert már közel áll az atombombája megvalósításához, és ki akarja várni ennek elkészültét. Akkor természetesen más feltételekkel indulhat neki egy háborúnak. Tény, hogy Irán óvatosabb egy ideje. Ezzel párhuzamosan az általa éltetett milíciák egyre önállóbbak és agresszívebbek lettek - ez vonatkozik elsősorban a Hamaszra és a Hizbollahra. Valójában Netanyahu is óvatosabb volt, egészen okt. 7-ig. Többször eliminálhatta volna Nasrallahot, többször és erőteljesebben válaszolhatott volna a rakétázásra Libanonból. Nem tette, amire nyilván jó oka volt. Okt. 7-e után viszont már lépnie kellett, mint ahogy végül most is. Az eredeti konteo-felvetésre: magam egyelőre nem hiszem, hogy Irán megalkudott volna az USA-val. Talán látszólag, ideiglenesen. De várjuk ki a végét...
sexykitty-5000098
2024. szeptember 30. 07:02
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­­e­­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­n­c­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Tasi János
2024. szeptember 30. 07:01
Írhatnátok már egy cikket az Oded Yinon tervről IS, csak hogy a sok, látszólag értelmetlen közel-keleti öldöklésnek keretet adjatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gyzoltan-2
2024. szeptember 30. 06:57
"Hihető-e, hogy az az izraeli hírszerzés ami a teljes vakságáról tett tanúbizonyságot 2023 október 7-én, hirtelen ilyen bravúrokra képes?" Robert C. Castel egyre inkább eldobja a sulykot... A "teljes vakság" helyett helyénvalóbb lehetett volna Pearl Harbor tetetett vakságot írni! Sőt! Míg az kétségtelen, hogy a japánok maguk szervezték a maguk akcióját, addig 2023 október 7.-én történtek az izraeli szolgálat jegyeit viselik... Természetesen az csak konteó, hogy kizárható lenne, a mindenütt jelenlévő zsidó szolgálat közreműködése..! Amiről a zsidóság nem tud, az nem is létezik! -márpedig Robert C. Castel ezen axióma megdöntésén fáradozik..! -mint tapasztalhatjuk, ő nagyon is hisz Jákob báránybőrének a mindenhatóságában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!