Pokoli küzdelem: az ukránok nagy nehezen, de hatástalanították Moszkva legszörnyűbb fegyverét (VIDEÓ)

2024. szeptember 10. 17:40

Több dróncsapást is túlélt a TOSZ-1-es rakéta-sorozatvető.

2024. szeptember 10. 17:40

Nyitókép: X

A TOSZ-1-es rakéta-sorozatvető (orosz terminológia szerint nehéz lángszóró) Moszkva egyik, ha nem a legkegyetlenebb fegyvere, így nem csoda, hogy az ukránok kiemelt célpontnak tekintik őket – írja a Portfolio. Egy X-re felkerült felvétel alapján úgy tűnik, hogy az ukránoknak most egy újabb rakéta-sorozatvetőt sikerült hatástalanítaniuk, ugyanakkor rendesen megszenvedtek vele.

Ezt is ajánljuk a témában

A portál rámutat, hogy bár az orosz TOSZ-1-es sérülékenynek mondható, mégis öt dróntalálat után is – a hőkamerás felvételek nagy részében – többé-kevésbé sértetlennek tűnik. Ennek az lehetett az oka, hogy az ukrán drónok csak repeszgránátokkal voltak felszerelve, amelyek nem tudták átütni a jármű páncélzatát, amelyet elsősorban gyalogság, bunkerek, erődítmények és járművek megsemmisítésére tervezték.

A Portfolio szerint a videón jól látszik az ukránok bevált stratégiája az első rárepülésnél: a pilóták általában a TOSZ-1 rakétaindító konténerét támadják meg, a lőszer berobbanása ugyanis rendszerint darabokra szakítja a járművet. A mostani videón nagyon úgy néz ki, hogy a pilóták elkéstek: a sorozatvető másodpercekkel az első drón bevágódása előtt lövi ki az utolsó rakétáját. Az utolsó felvételen azonban látszódik, hogy a jármű elég csúnyán füstöl a sorozatos támadások után.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2024. szeptember 12. 13:25
2,5 + eve a muszkaitok nem birnak egy “szegeny korrupt” a 90 es evekben teljesen leszerelt orszaggal, akik nemregiben a nagy ruszki maginot vonalon csak ugy besetaltak… a nagy tyehnyikajuk ellenere irani dronokkal meg raketakkal lovoldoznek… ti meg ajuldoztok a kepessegeiktol…de bezzeg ha akarnak…de inkabb tizezrevel oletik meg nyomoritjak sajat fiataljaikat…
Robi54
2024. szeptember 11. 13:57
Ha Moszkva bevetné legszörnyűbb fegyvereit akkor az ukrik már nem léteznének.
machet
2024. szeptember 10. 19:56
Kamu az egész.
ihavrilla
2024. szeptember 10. 19:50
Ezt a hülyeséget ki hiszi el? Legfeljebb a gyengeelméjű balodali ellenzéki szavazók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!