Itt az ukránok saját fejlesztésű csúcspáncélosa: durván megszórta gépágyúval az oroszokat (VIDEÓ)

2024. szeptember 10. 17:17

A páncélosról az iraki fegyveres erők is elismerően nyilatkoztak, akik az Iszlám Állam ellen vetették be őket.

2024. szeptember 10. 17:17
Ukrainian army's military training in Donetsk region

Nyitókép: Jose Colon / ANADOLU / AFP

Friss videó jelent meg az ukrán védelmi minisztérium hivatalos X-oldalán, amelyben egy BTR-4 páncélozott szállító harcjármű akció közben látható. A felvételen a hazai fejlesztésű jármű intenzív tűz alá veszi az orosz állásokat. A drón- és fedélzeti kamerás felvételeken az látható, ahogy az ukrán páncélos egy mezőn áthaladva lerohanja az oroszok egyik pozícióját, majd 30 mm-es gépágyújával tüzet zúdít rájuk – számolt be róla a Portfolio.

A BTR-4 Bucefal a szovjet/orosz BTR-széria korábbi járművein alapul, azoknál azonban valamivel mozgékonyabb. Az ukrán katonák kifejezetten szeretik a páncélosokat, amelyek a BTR-80-as és 90-es szériáknál jobb túlélési eséllyel vonulhatnak harcba. 

A páncélosról egyébként az iraki fegyveres erők is elismerően nyilatkoztak, akik az Iszlám Állam ellen vetették be őket.

Pszh-hoz mérten a BTR-4 elég komoly fegyverzettel van felszerelve: a 30 mm-es gépágyú mellett egy 7.62-es géppuskát és 4 páncéltörő rakétát is kapott (két páncéltörő rakéta feláldozása esetén egy 30 mm-es öntöltő gránátvető is felszerelhető rájuk).

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dominik
2024. szeptember 11. 01:31
Hmm nem rossz, adhatnának 1 darabot nekünk is cserébe, hogy átengedtünk/befogadtunk annyi ukrán menekültet... jó hasznát vennénk a migránsoktól terrorizált magyar kis határfalvakban....
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 10. 22:35
Miután kiszerelték a mosógépből a chipeket az oroszok, az ukránok ezt a harcjárművet csinálták a maradékából. Slava Washmasina!
fogas paduc
2024. szeptember 10. 21:09
A kukoricát legalább könnyű legyőzni és nem lő vissza. Ez is valami.
Európai Értékek Zombie
2024. szeptember 10. 21:07
Elöször lerohanja a kukoricást aztán szétlövi a bokrokat és a fákat. Hogy lesz ebből győzelem az ukránoknak? 💩🤡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!