Halálos ukrán támadás érte Moszkva környékét, lezárták a fővárosi reptereket

2024. szeptember 10. 07:55

Ilyen még nem volt.

2024. szeptember 10. 07:55
null

Nyitókép: Getty Images / Anton Petrus

Kedd hajnalban ukrán drónok hajtottak végre támadást Moszkva és a  régió ellen. Orosz tisztviselők szerint többen megsérültek, egy nő pedig életét vesztette - írja az Index. Hozzáteszik: ez lehet az első alkalom az invázió kezdete óta, hogy Moszkva környékén egy ember halálát okozza egy ukrán csapás, hiszen 

az orosz fővárost többször is érték már dróntámadások, de azok az akciók eddig csak egyéb károkat okoztak.

 A támadásokról több videó is megjelent már a közösségi médiában.

A Moszkvai terület kormányzója Andrej Vorobjov közölte: a csapás Ramenszkoje településén történt, Moszkvától 46 kilométerre. 

Egy 46 éves nő az áldozat, 

és rajta kívül három másik sérült van, továbbá a csapás miatt 43 embert ki kellett menekíteni egy lakóépületből, tudjuk meg, miközben több drónt is lelőttek.

Moszkva polgármestere azt írta, az érintett lakóépület 11. és 12. emeletein keletkezett tűz. Az orosz sajtó megírta: 

a három Moszkva-közeli repteret – Seremetyjevo, Domogyevo és Vnukovo – le is zárták.

Nem kizárt, hogy az ukrajnai orosz előretörés következményeként kétségbeesett ukrán próbálkozások indultak, a sarokba szorított pozíció hasonló lépésekre kényszeríti Kijevet.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 10. 13:25 Szerkesztve
Vigyázzatok, ukiiiikiiikriiiijniii - k, mert Oroszország egy cápákkal teli medence, és ti nem tudtok úszni!...gyáva szar, korcs faj az ukrán, civileket támad, mert retteg az orosz katonáktól. Koldus, fasiszta faj, melyre nincs szükségünk!...Putin előre!!
herceg-3
2024. szeptember 10. 12:53 Szerkesztve
Hááát, néha a kaszinóban is tudnak jó számot pörgetni...! A baj az, hogy a krupié most Putyin és nem más (megkockáztatom, hogy a kaszinó is az övé...)! :D
backsplash
2024. szeptember 10. 12:22
Egy tömbház oldalába csapódott egy. Remélem, rettenetesen megbasszák érte a hoholokat.
zsocc44
2024. szeptember 10. 12:21
kepiblanc 2024. szeptember 10. 11:27 A 3 napból lett 6 nap, de ezt csak ti szajkóztátok… mivel alapvetően fogalmatok sincs a valóságról. Meg azért is, hogy milyen xar fosch az orosz hadsereg. Csak jelzem Ukrajna 25%…25,5…26…26,5%- a felszabadítva, ez kb 150-170 ezer négyzetkilométer. A felszabadított területek nagyobb részén már folyik a helyreállítás. De ti csak nyomjátok fullba a kretént! Jöttök Kurszkkal, már junkie kobold sem mert 1200-át mondani, csak 500 négyzetkilométerről makogott. A veszteségek már bahmuti mértékűek Kurszknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!