Óriási veszélyben vannak a holland rendőrök: nagyon érzékeny információt szereztek meg hackerek

2024. szeptember 27. 19:57

Aggodalmukat fejezték ki a rendőrszakszervezetek is.

2024. szeptember 27. 19:57
Holland rendőrök

A nyitókép illusztráció. Fotó: Mouneb Taim / ANADOLU / Anadolu via AFP

Kibertámadás során ismeretlenek megszerezték a holland rendőrség kötelekében dolgozó összes rendőr nevét és elérhetőségét – jelentette be David van Weel, az ország biztonsági és igazságügyi minisztere pénteken a parlamenthez írott levelében, de hozzátette, hogy a hackerek nem jutottak hozzá nyomozásokkal kapcsolatos információkhoz.

A tájékoztatás szerint a rendőrség jelentette az ügyet a holland adatvédelmi hatóságnak, amely elindította a vizsgálatot.

A tárcavezető elmondta, bizonyos csoportokat „kiemelten figyelnek”, köztük azokat, akik beépített ügynökként dolgoznak, azonban részleteket biztonsági okokra hivatkozva nem árult el.

Van Weel a heti kabinetülést követően azt közölte, hogy a rendőrök neve, e-mail-címe és beosztása került a hackerek birtokába. Jóllehet az országos rendőrségi szóvivő ezt az értesülést nem erősítette meg, azt mondta, „sok dolgozóról van szó”, köztük takarítókról és recepciósokról is. Hozzátette azonban, hogy egyelőre korai lenne a hackertámadás következményeiről beszélni. Mint mondta, a hatóságok már megtették a szükséges lépéseket az incidenssel kapcsolatban.

Aggodalmukat fejezték ki a rendőrszakszervezetek is: hangsúlyozták, hogy jelenleg a legfontosabb feladat a munkatársaik védelme, illetve annak kiderítése, honnan érkezett a támadás.

A holland sajtóban megjelent, két évvel ezelőtti adat szerint a holland rendőrségnek csaknem 64 ezer teljes állásban dolgozó alkalmazottja van; ebbe a számba a rendőrök mellett az egyéb munkakört ellátók is beletartoznak.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. szeptember 27. 20:21
Összeomlóban…
survivor
2024. szeptember 27. 20:04
A holland rendőröket megvédi a holland hadsereg...azt meg a NATO.
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 20:00
🍓 ️ ­É­r­t­é­k­­­e­­l­d­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­­x­i­­ ­­p­u­­­n­­­c­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Pandaka pygmaea
2024. szeptember 27. 19:59
"...azt sem lehet tudni, pontosan honnan érkezett a támadás.." Honnan, honnan... #allahuakbar. 🤭 Na jó, meg nyilván a Putyin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!