Óriási blama! Hazugságon kapták Kamala Harrist...

2024. szeptember 20. 20:30

...vagy fogalma sincs arról, hogy amerikai katonák ezrei kockáztatják életüket világszerte?

2024. szeptember 20. 20:30

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Jim Banks republikánus képviselő, a képviselőház fegyveres szolgálatokkal foglalkozó albizottságának elnöke szerint Kamala Harris alelnök vagy hazudott, vagy fogalma sincs arról, hogy amerikai katonák ezrei kockáztatják életüket a tengerentúlon – írja a Magyar Nemzet.

A nyilatkozat előtt közzétettek egy videót, amelyen ellenséges erők támadást intéznek az amerikai katonák ellen a Közel-Keleten. 

A megrázó felvételen jól látható, ahogy rakéták sorozatát indítják egy meg nem nevezett közel-keleti katonai bázis irányába, ahol az amerikai csapatok tartózkodnak.

Kamala Harris, a demokraták elnökjelöltje, egy vitában hamisan állította, hogy a Biden–Harris-kormányzat alatt egyetlen amerikai katonatiszt sem szolgált harci övezetben. Valójában jelenleg is több ezer amerikai katona teljesít szolgálatot Irakban, Szíriában, Jordániában és a Közel-Keleten, ahol terrorellenes műveleteket hajtanak végre. 

Az elmúlt hetekben több katona sérült meg és halt meg ezekben az övezetekben, és a védelmi minisztérium is megerősíti, hogy ezek az országok harci zónának számítanak. Az amerikai katonák Afrikában és más régiókban is részt vesznek terrorellenes műveletekben, bár ezek pontos számát nem hozták nyilvánosságra.

A szóban forgó vita után egy, a katonák körében népszerű Instagram-fiók közzétett egy videót, amelyen amerikai katonák egy sátorban nézik a Harris hamis állítását tartalmazó felvételt, és arra reagálnak:

Várj, micsoda? Akkor mi hol a fenébe vagyunk most?

– tették fel a katonák a gúnyos kérdést arra válaszul, hogy Harris szerint egyetlen amerikai katona sem teljesít aktív szolgálatot háború övezetben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 20. 22:13
» RasPutin 2024. szeptember 20. 20:51 Hány MAGYAR katona szolgál harci övezetben?« Önálló misszója a honvéségünknek csak a csádi, ami kormányközi megállapodas útján jött létre. Célja a térség stabilizációja által a migrációs kényszer csökkentése.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 22:06
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­­k­­e­­l­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­i­­­ ­­­p­­­u­­n­c­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 20. 22:05
» RasPutin 2024. szeptember 20. 20:57 """Magyar katonák is szolgálnak a libanoni-izraeli határon, a HM tartja velük a kapcsolatot""" Na ilyenkor mi van tetves narancsbolsevikok?« Ez egy ENSZ UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) misszió, ami 1978 óta létezik, a következő célokkal: - izraeli csapatok kivonulásának megerősítése - nemzetközi béke és biztonság helyreállítása - libanoni kormány támogatása A 2006-os libanoni konfliktus után a misszió mandátumát kibővítették, hogy magában foglalja a tűzszünet ellenőrzését, a libanoni fegyveres erők támogatását, valamint a humanitárius hozzáférés biztosítását a civil lakosság számára. Ezek nemzetközösségi kötelességeink, a béket szolgálják és katonai tapasztalatokat biztosítanak.
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 20. 21:58 Szerkesztve
» RasPutin 2024. szeptember 20. 20:51 Hány MAGYAR katona szolgál harci övezetben?« EUFOR Althea: Magyar katonák Bosznia-Hercegovinában szolgálnak az EUFOR Althea misszió keretében, célja a békefenntartás. KFOR: Koszovóban a KFOR misszióban vesznek részt, amely a stabilitás és biztonság fenntartását célozza. UNFICYP: Cipruson az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Missziójában (UNFICYP) szolgálnak, a török és görög közösségek közötti béke fenntartása a feladat. Libanon: Magyar katonák részt vesznek az ENSZ libanoni békefenntartó missziójában (UNIFIL), célja a dél-libanoni biztonság fenntartása. Nyugat-Szahara: Az ENSZ Nyugat-Szaharai missziójában (MINURSO) is jelen vannak magyar katonák, akik a békefenntartásban és a helyi stabilitás fenntartásában segítenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!