Nógrádi kimondta azt, amitől Zelenszkij mindig is rettegett (VIDEÓ)

2024. szeptember 27. 22:48

Az ukrán elnök amerikai útja nem ért el osztatlan sikereket.

2024. szeptember 27. 22:48
null

Nyitókép: képernyőfelvétel a videóból

 

A Hír Tv pénteki napindító adásának vendégei Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és Árendás Péter külpolitikai szerkesztő voltak. Elhangzott, hogy az orosz-ukrán háború folytatódása és a globális politikai helyzet egyre feszültebbé válik, különösen Oroszország nukleáris fenyegetéseinek árnyékában. 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, bejelentette, hogy az orosz nukleáris doktrínát módosítják, amit sokan a barátságtalan országoknak szánt figyelmeztetésként értékelnek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hangsúlyozta, hogy Oroszország fenntartja a jogot nukleáris fegyverek alkalmazására, ha hagyományos fegyverekkel fenyegetik az országot vagy szövetségesét, Fehéroroszországot.

Ezt is ajánljuk a témában

Nógrádi György kijelentette: 

 Zelenszkij amerikai útja nem sikeres. Ő letette a győzelmi tervét, amiben semmi nincs benne, pontosabban benne van az azonnali NATO-csatlakozás. Erre Erdogan bejelentette, hogy nem tudja, hogy miről beszél Zelenszkij. Az amerikaiak sem akarják Ukrajna NATO csatlakozását.”

A beszélgetőtársak elmondták, hogy a világ vezetői, köztük Biden is, további jelentős katonai támogatást ígértek Ukrajnának, azonban az amerikai kormányzat számára ez az utolsó nagyobb összegű támogatási csomag, mielőtt Biden hivatali ideje lejár. Az Egyesült Államok eddig 5,5 milliárd dollárnyi segítséget biztosított, de ez az összeg az utolsó készletekből érkezik, így kérdéses, hogy a jövőben milyen mértékű támogatásra számíthat Ukrajna.

Ezt is ajánljuk a témában

Eközben Oroszország folytatja katonai akcióit Ukrajna ellen, célzott csapásokat mérve különböző régiókra, beleértve Kijevet és Odesszát is. Az ukrán légvédelem jelentős sikereket ért el a drónok és rakéták megsemmisítésében, de a konfliktus egyre súlyosbodik, és a béketervek, mint például Brazília és Kína javaslatai, nem hoztak áttörést. A geopolitikai feszültségek tovább növekednek, ahogy az orosz nukleáris fenyegetések is fokozódnak, és a nemzetközi közösség egyre inkább a háború lehetséges kimenetelét latolgatja.

Nógrádi György úgy sommásan úgy fogalmazott: „Nekem rendkívül érdekes volt Josep Borrell (az EU külügyi főképviselője), aki azt nyilatkozta most, hogyha az USA nem fog segíteni Ukrajnát, akkor Európa fölvállalja. Hát, ő most megy el. Kettő:

biztos hogy Európa fölvállalja? Európa fegyverraktárai kiürültek, az európai gazdaság mélyponton van. A németek most tették közzé, hogy a német GDP esik. 

Tehát látszik az, hogy az európai politikusoknak, ahogy Szijjártó Péter mondta „elgurult a gyógyszere”.

A videó teljes egészében itt tekinthető meg:

 

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutinho
2024. szeptember 28. 00:36
Majd meglátjuk,Gyurikám!
sormar-2
2024. szeptember 28. 00:18
Nógrádiból csak a ropi a jó, de ne a kínaitól vegyél, mert azok hamisítványok!
Treeoflife
2024. szeptember 27. 23:43
Az igazi ok két dolog lehet. Az egyik, hogy a demokraták féltik a hátsójukat, a közvéleménykutatásokkal ellentétben nem áll túl jól a szénájuk. A másik pedig, hogy nem jött be a számításuk - az oroszoknak össze kellett volna roppanni. Egy másik cél megvalósult, Európát megroppantották, egy világpolitikai vetélytárs a szemétdombra került. Viszont ezzel annak is megágyaztak, ha kifarolnak az ukrán proxiból, Európa is képtelen lesz támogat ni őket. Vagyis még ez utóbbi sem jelent sikert, mivel Európa helyét az oroszok fogják átvenni, és a befolyásolási övezet helyett kénytelenek lesznek orosz koncként elhagyni az ukrán területet is. Elveszítik a lehetőségét, hogy egy nagyobb darabot kiharapjanak az Északi sark birtoklásából - még a NATO terjeszkedés is csak szépségtapasz lesz. Mindez az USA számára egy nagy blama lesz, amellett, hogy Kína pedig ennek a háborúnak a farvizén tovább erősödött, sőt létrejött egy igazán nagy vetélytárs gazdasági övezet. Ez bizony nagy bukta.
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 23:41
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­s­­z­­e­­­x­­i­ ­­p­u­n­­­c­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!