Nigel Farage az ukrán fegyverszállításokról: ilyen „héják” sürgették anno az afganisztáni beavatkozást is, és mi lett belőle?

2024. szeptember 19. 22:56

A b rit politikus szerint veszélyes lenne nagy hatótávolságú fegyvereket adni Ukrajnának.

2024. szeptember 19. 22:56

Nyitókép: Nigel Farage a kérdések és válaszok óráján szólal fel a brit parlament alsóházában 2024. szeptember 11-én  /  fotó: House of Commons / UK PARLIAMENT / AFP

 

A jobboldali Reform Uk párt vezetője szerint veszélyes eszkaláció lenne, ha a Nyugat nagy hatótávolságú rakétákkal látná el Ukrajnát, és engedélyt adna számára az orosz területek elleni bevetésre. Nigel Farage az LBC rádiónak nyilatkozva elmondta: 

ez a lépés már nem Ukrajna jogos védelméről szólna, hanem már annál többről. 

Mint fogalmazott, Ukrajnát támogatnia kell az Egyesült Királyságnak, de az eszkalációban nem szabadna részt vennie – írja a Politico.

Az uniós lap emlékeztet: a brit közbeszédben jelenleg a Storm Shadow nevű brit gyártású rakéta átadásáról megy a nagy vita. A lövedék gyártásában amerikai technológiát is alkalmaznak, ezért átadásához amerikai jóváhagyás is szükséges.

Farage-t ellenfelei élesen bírálták azért, hogy az ukrajnai háború kitörése után úgy vélekedett, hogy a konfliktust részben a Nyugat generálta azzal, hogy a NATO és az EU keleti bővítését forszírozta, miközben tisztában volt azzal, hogy ezt Moszkva biztonsági fenyegetésnek érzékeli. A friss rádióinterjúban azonban Farage arról is beszélt, hogy Putyin egy veszélyes rezsimet vezet, 

a Nyugatnak pedig nem szabadna meghajolnia az orosz fenyegetések súlya alatt. 

Hozzátette azt is, hogy ilyen éles helyzetben mindkét oldalon higgadt és meggondolt döntéshozókra lenne szükség, nem „héjákra”. Ezzel konkrétan Boris Johnson volt brit miniszterelnökre és öt volt védelmi miniszterre gondolt, akik a hétvégén arra szólították fel a brit kormányt, hogy adjon át az ukrán hadsereg számára ilyen fegyverzetet. 

Farage szerint ilyen „héják” sürgették anno az afganisztáni, majd az iraki beavatkozást is, és – mint fogalmazott – „mi lett belőle”? – idézi a Politico a rádiós interjúban elhangzottakat.

--


 

 

 

 

 

--

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. szeptember 20. 00:09
Afganisztán és Irak pont semmiben sem hasonlít a jelenlegi szituációhoz. Ha a Nyugat habozik, azzal pontosan meghajol a musZka fenyegetések súlya alatt - tehát Farage saját magát cáfolja.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 23:58
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­k­­e­­­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­z­e­­x­i­­ ­­p­­u­­n­­c­­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Felhasználo74
2024. szeptember 19. 23:58
“Putyin veszélyes rezsimet vezet “ 😀😀😀😀😀 Putyin kisiskolás ezekhez képest 😀😀😀😀
herden100
2024. szeptember 19. 23:06
AMERIKA AZ AMERIKAIAKÉ! 1.1 milliárd lakos 42 millió négyzetkilométer SPANYOL, ANGOL, PORTUGÁL tanítás az iskolában. ( Illegális migráció okafogyottá válik. ) BOSTON-MEXICOcity-BUENOS AIRES AUTÓPÁLYA SEATTLE-SANTIAGO del CHILE SZUPERVASÚT EURÓPAI UNIÓ SZERŰ INTEGRÁCIÓ NINCS MEG TILTVA 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!