Most először ült kamera elé Zelenszkij a kurszki betörés óta: meglepő információkat árult el (VIDEÓ)

2024. szeptember 04. 12:58

Az ukrán elnök azt is elárulta, hogy mi áll a mostani sikereik mögött.

2024. szeptember 04. 12:58

Nyitókép: Sergei CHUZAVKOV / AFP

Volodimir Zelenszkij exkluzív interjút adott kedden az NBC News-nak. Az ukrán elnök most először ült kamerák elé azóta, hogy Kijev átvette az ellenőrzést mintegy 500 négyzetnyi orosz terület felett.

Az elmúlt hónapban végrehajtott meglepetésszerű ukrán előrenyomulás kapcsán az NBC riporterének kijelentette, 

határozatlan ideig tartani kívánja a megszerzett területeket,

miközben megpróbálja tárgyalóasztalhoz kényszeríteni Vlagyimir Putyin elnököt.

Az ukrán vezető azt is leszögezte, hogy nincs szükségük a szóban forgó területekre, „nem kívánják az ukrán életmódot azokon meghonosítani”.

Zelenszkij arra is kitért a beszélgetés során, hogy az augusztus eleji betörés „megelőző csapás” volt, hogy megakadályozzák az oroszokat abban, hogy pufferzónát hozzanak létre az ukrán határ mentén.

Ugyanakkor az ukrán vezető nem adott választ arra, hogy Ukrajna megpróbál-e további orosz területeket elfoglalni.

Ezt is ajánljuk a témában

Bidenék sem tudtak az ukránok lépéséről

A beszélgetésben elhangzott, hogy a Biden-kormányzat nem tudott az Oroszországba való betörés terveiről, mivel az még Ukrajnán belül is szigorúan őrzött titok volt, még a titkosszolgálat sem tudott róla.

„Nem a bizalom hiányáról van szó” – jegyezte meg ezen a ponton Zelenszkij, felidézve, hogy Kijev tavaly nyári ellentámadása sok szempontból azért bukott meg, mert annyira „reklámozták” és beszélték róla, hogy 

az lehetőséget adott az oroszoknak a felkészülésre.

A mostani művelet sikerességét az ukrán elnök abban látja, hogy alaposan „lezsugorította” azoknak a körét, akiket bevont az előkészületekbe.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2024. szeptember 04. 22:58
Siker, mi? A hullahegy.
tipowes
2024. szeptember 04. 20:25
Hogy simán és könnyedén besétálhattak Oroszországba, az csakis egyetlen dolognak köszönhető. Hogy az oroszok hagyták. Hogy így akarták. Vagyis egy csapdába sétáltak be.
tipowes
2024. szeptember 04. 20:23
Milyen sikereik mögött?
békalepcse2.0
2024. szeptember 04. 17:49
Az ukri sikerekről és az ellenlépésekről egy nagyon jó videó egy új csatornáról. A negyedik perc után bemutat egy újabb drónos harcmódot, amibe biztosan beleizzadnak az ukrinácik. https:// youtu.be/XLNuKkT8SR0?si=vYZVPnP3ThGYSwCG
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!