Méteres füstoszlop: lángokban áll az orosz tankgyár (VIDEÓ)

2024. szeptember 13. 08:19

A kigyulladt üzemben az oroszok tankokat és TOSZ–1-es rakéta-sorozatvetőket gyártanak, amelyek termobárikus robbanófejek kilövésére is alkalmasak.

2024. szeptember 13. 08:19
null

Nyitókép forrása: A NEXTA X-oldala

Tűz ütött ki a szibériai Omszkban található Omszktranszmas gépgyárban, ahol többek között tankokat és TOSZ–1-es rakéta-sorozatvetőket gyártanak, amelyek termobárikus robbanófejek kilövésére is alkalmasak – írta meg a The Kyiv Independent

A közösségi médiában megjelent videókon a gyár körüli hatalmas füstoszlopok láthatók. A helyi kormányzó elmondása szerint a tűz egy javítási munka közben keletkezett, amikor az üzem egyik részlegének tetőszerkezete kigyulladt. A baleset azonban nem érinti a gyártási folyamatot.

Később a kormányzó arról tájékoztatott, hogy a tüzet sikeresen eloltották.

Az Omszktranszmas gyárat a nyugati hatalmak szankciókkal sújtották az orosz-ukrán konfliktus kitörése után. Az üzem, amely jelenleg az állami Rosztek tulajdonában van, 1896-ban épült, még a cári Oroszország idején. A második világháború alatt, 1942 és 1946 között itt több mint 6900 T–34-es harckocsi készült az üzemben, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszottak a Szovjetunió náci Németország elleni harcában, az úgynevezett „Nagy Honvédő Háborúban”.

A jelenetről készült videókat itt tekintheti meg:

***

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. szeptember 13. 15:21
Komcsikat megüti a laposguta & Naugye..
Európai Értékek Zombie
2024. szeptember 13. 15:07 Szerkesztve
Mi nem értjük ezt de egy olyan országban (Szovjetunió - Oroszország) ahol létezett az "Elveszett Vonatok Minisztériuma" más az emberek és így a társadalom ingerküszöbe. Az hogy leég egy gyár vagy felrobban egy fél város ott természetes. 😉😁😄
templar62
2024. szeptember 13. 14:38
Atomtél , kőbalta ( szakóca ) , se internet , se műhld , se tank . Ha kapelle .
zsuzsa-963
2024. szeptember 13. 11:27
A képek Holywoodban készültek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!