Megkapták az ukázt Zelenszkijék Amerikától: eddig támadhatják Oroszországot

2024. szeptember 02. 07:12

Próbálja elkerülni az eszkalációt a Pentagon.

2024. szeptember 02. 07:12

Nyitókép: Husejnow Attila/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

 

Washington „világossá„ tette, hogy belátható időn belül nem tud Kijevnek jelentős számú MGM-140-es hadászati taktikai rakétarendszert (ATACMS) biztosítani – számolt be róla a CNN egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva.

Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter a múlt héten találkozott Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterrel a Pentagonban, hogy további katonai segélyekről tárgyaljanak. A találkozó során Umerov állítólag bemutatott egy listát azokról „nagy értékű” célpontokról, amelyeket Kijev amerikai gyártmányú fegyverekkel szeretne támadni, mélyen Oroszország belsejében. Egy amerikai védelmi tisztviselő azonban azt mondta a csatornának, hogy az ukrán „kívánságlistán” szereplő célpontok közül sok a rakéták hatótávolságán kívül van, mivel Moszkva a nagy értékű eszközeit a fronttól távolabb helyezte át.

Washington egyértelművé tette, hogy Kijev ne számítson újabb jelentős mennyiségű ATACMS szállítására, mert az amerikai készletek végesek és a fegyver gyártási ideje hosszú”

– írta a CNN. A tisztviselő megjegyezte, hogy Ukrajna eddig is csak „nagyon korlátozott” mennyiséget kapott ezekből a rakétákból.

Az amerikai kormány úgy tűnik meghúzta a vörös vonalat az oroszországi mélységi csapásokkal szemben Ukrajna számára, miután június elején az egyik, kazettás robbanófejjel felszerelt ATACMS rakéta egy krími strandon csapódott be.

Moszkva a támadást követően felvetette, hogy válaszul felfegyverzi az Egyesült Államokkal szemben ellenséges „államokat és entitásokat” szerte a világon.

Patrick Ryder vezérőrnagy, a Pentagon szóvivője a múlt héten egyértelművé tette, hogy Washington álláspontja nem változott, ami azt jelenti, hogy Ukrajna használhatja az Egyesült Államok által szállított fegyvereket a határokon átnyúló orosz támadások elleni védekezésre, de nem használhatja az Egyesült Államok által orosznak elismert területen fekvő célpontok ellen. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarok2026
2024. szeptember 02. 15:13 Szerkesztve
Nincs rá szükség az együtt kifejlesztett rakétadrón is pont elég pusztítást tud produkálni akár 1800 km-re a határtól a balfasz ruszkik meg tehetetlenek ellene, IS!:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
kircike
2024. szeptember 02. 12:31
a zusa és az ukik is megfogják kapni a pofont hamarosan. Nagyot fog szólni!
patriota-0
2024. szeptember 02. 10:56
Amerika eddig még minden általa kezdett háborút abbahagyott, így ezt is be fogja fejezni. És eddig még mindegyikkel csúfos vereséget szenvedett. A játékelmélet szerint van egy pont, ahol a költségek már nagyobbak, mint a várható előnyök. Ukrajna fontos volt az USA-nak, vagy inkább a CIA-nak, de vannak más szempontok is. Amerika csak meggyengíteni akarta az oroszokat, és nem akar vele háborúzni. Oroszország nem Afganisztán, vagy Vietnám, de még azokkal sem bírtak. Mivel Oroszország erősebb mint valaha, új hatalmi csoportosulás jön létre, a dollárt kigolyózzák, így már nem is ér annyit az az Ukrajna. A földeket már megszerezték. Azért tanultak a hibáikból, már mások faszával verik a csalánt. A szerencsétlen ukránok kezdik felfogni, hogy odaadták az országukat ingyen a legnagyobb ellenségüknek, az USA-nak. Amíg Oroszországgal jóban voltak, az USA sohasem vett volna 1 négyzetméter ukrán földet sem! Az orosz mentalitásban nem termőföld van, hanem anyaföld. És az anyaföld nem eladó.
sozlib_abschaum
2024. szeptember 02. 10:13 Szerkesztve
Fogadok egy üveg sörben, hogy a zongorista bohócot a saját náciai fogják felakasztani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!