Megáll az ész: kötelező arabórákat vezetnek be Belgiumban, sokan kiakadtak

2024. szeptember 01. 09:24

A gimnázium szerint intellektuális kihívásról és nyitottságról van szó. Mások szerint meg politikáról.

2024. szeptember 01. 09:24

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kötelező arabórákat vezetnek be egy belga gimnáziumban. A belga Leuven városában található Heilige-Drievuldigheidscollege (Szentháromság Kollégium Előkészítő Iskola) felsőbb éves középiskolás diákjainak arabul kell tanulniuk. Az intézmény igazgatója elmondta, ezzel az volt a céljuk, hogy intellektuális kihívás elé állítsák a diákokat egy olyan nyelvvel, amely nem tartozik az indoeurópai nyelvcsaládba.

A kötelező arabórák kritikusai szerint azonban 

a lépés a tömeges migráció és esetleg az iskolák iszlamizálódásának eredménye. 

A belga oktatás az elmúlt években hanyatlott, a flamand oktatás a nemzetközi PISA-rangsorban mind a nyelvi, mind a matematikai készségek terén hátrébb csúszott – emlékeztet a Brussels Signal hírportál. Mint írják, a kötelező arabórák kapcsán a közösségi médiában többen megjegyezték, hogy az arab nyelvben sok változat és dialektus létezik, és úgy vélték, hogy a döntés politikai okokból született. Egyesek szerint 

egy olyan nyelv, mint például a kínai oktatása értelmesebb lenne, különösen gazdasági, tudományos és kulturális szempontból.

A tömeges migrációt ellenző jobboldali Vlaams Belang (Flamand Érdek) párt politikusai is megszólaltak: „Az arab nyelv kötelező az iskolában, mert »társadalmilag hasznos«?” – tette fel a kérdést Tom Van Grieken pártelnök, és hozzátette: „A biztos holland nyelvtudás és a minőségi alapfokú matematikai ismeretek társadalmilag hasznosak. Az arab nyelv nem az. 

Állítsuk meg az öngyűlöletet 

az oktatási rendszerünkben!”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. szeptember 04. 14:49
És a létezö 635 dialektusból melyiket? Mindegy, mert a többivel szemben az úgyis kirekesztls lesz. Még megérjük, hogy a gondolkodás bűncselekmény lesz.
vandor-58
2024. szeptember 02. 08:38 Szerkesztve
Belgium elkezdte megásni a saját sírját, csak gratulálni tudok a sok degenerált idiótának akik ezt kitalálták.
2024. szeptember 01. 20:40 Szerkesztve
T. Péter: Tényleg? Azt hittem, hogy nem lehet a gyerekekkel "kötelező" dolgokat tanítani... Mint a kötelező "hittan"... Azt hittem az alaptantárgyakon kívül, a többi, beleértve az elérhető nyelveket választhatóak.... Mert hát a szabadság... Dejszen.... Itten még azért is rinya van, hogy a gyerek nem telefonozhat az órák alatt... Szegényeknek a jogai korlátozva vannak.... Ugye a litvánoknál nem lehet oroszt tanulni... Ebben is nagy haladást ért el Európa... Kíváncsi lennék, mi lenne, ha Belgium bevezetné a kötelező orosz oktatást.. Na, emberek?
2024. szeptember 01. 20:29 Szerkesztve
Hát ja, megértem.... Sz@r, ha még azt sem érted, mit ordítanak, mielőtt nyakonszúrnak..... Így jobban esik nekik megdögleni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!