Matteo Salvinit halálosan megfenyegették, sürgősen intézkednie kellett az olasz hatóságoknak

2024. szeptember 12. 12:01

Sajtóértesülések szerint a dzsihád megvívására készült egy férfi.

2024. szeptember 12. 12:01
Matteo Salvini

Nyitókép: Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az izraeli–palesztin háború kirobbanása óta az Olaszországban élő bevándorlók között egyre erősebb az iszlám radikalizálódás. A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz hatóságok egy 28 éves marokkói férfit tartóztattak le iszlám propaganda terjesztése miatt Milánóban. A férfi a felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsoknak fenntartott központban kulturális közvetítőként tevékenykedett – tudósította a Magyar Nemzetet Jánosi Dalma.

A lap úgy tudja, hogy az olasz antiterrorista csoportok átfogó nyomozásának köszönhetően kiderült, az afrikai férfinak már korábban is volt dolga a hatóságokkal személyek, vagyon és kábítószer elleni bűncselekmények elkövetése miatt,

a közelmúltban pedig terrorcselekményre való felbujtás miatt.

A Magyar Nemzet szerint a hatóságok kivizsgálást indítottak ellene nemzetközi terrorizmus gyanújával. A nyomozások során kiderült, hogy a közel-keleti konfliktus kirobbanását követően egyre agresszívabb megfélemlítéseket tartalmazó videókat tett közzé az interneten.

Pusztulással fenyegette a nyugati világot és mindazokat, akik letérnek az Allah által kijelölt útról.

Jánosi Dalma tudósításából az is kiderült, hogy a világhálón muzulmán harcosként definiálta magát. A dzsihádot éltette és az iszlám messiás hírnökének tartotta magát, valamint arra is ígéretet tett, hogy kiirtja az összes hitetlent. Olyan általa készített videófelvételeket tett közzé a világhálón, amelyen fegyverek használatát mutatja be, amelyek a dzsihád megvívásához szükségesek. Ezen felvételeket ráadásul többek között Giorgia Meloni miniszterelnöki hivatalába is elküldte, jelezve, hogy az idő elérkezett, készüljenek a szent harcra.

A Magyar Nemzet értesülése szerint ráadásul Matteo Salvini, a Liga főtitkára és más kormánytagok is tisztátalannak számítottak, tehát a kiirtandó személyek listáján voltak.

Az olasz hatóságok végül letartóztatták, mivel úgy ítélték meg, hogy a fiatal bevándorlók körében is szélsőséges propagandát folytathat. Azt is veszélyesnek tartották, hogy a marokkói férfi kapcsolatot tartott olyan honfitársaival, akiket már korábban kitoloncoltak Itáliából, mivel nemzetbiztonsági kockázatot jelentettek az ország számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. szeptember 12. 17:45
A PATKÁNYOKAT NEHÉZ LESZ KIIRTANI AZ ORSZÁGBOL MEG EUROPÁBOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gebsi1
2024. szeptember 12. 16:35
Nem értem, miért nem lökték be egy kiéhezett disznókkal teli ólba, levágott lábakkal, majd miután a disznók megették, akkor az erről készült felvételt feltenni az internetre, azzal a szöveggel, hogy minden szutyok így jár aki az európai keresztény embereket fenyegeti.
Barnabás.N
2024. szeptember 12. 14:04
"kiskorú migránsoknak fenntartott központban kulturális közvetítő" Eddig ez a legjobb PC kifejezés amit idáig olvastam, egy agitátor terrorista leírására! :D :D Ezt még a BBC is megirígyelhetné!
herden100
2024. szeptember 12. 13:56
napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!