Salvini a valóságban hisz: nem üres szavakat, hanem konkrét békejavaslatot vár Zelenszkijtől

2024. szeptember 09. 08:23

Az olasz politikus szerint a republikánusok jobban képesek megoldani a nemzetközi válságokat.

2024. szeptember 09. 08:23
null

Nyitókép: Lorenzo Di Cola / NurPhoto / AFP

Konkrét javaslatokat sürgetett a béketárgyalások érdekében Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője az olaszországi Cernobbióban rendezett gazdasági-politikai fórumon vasárnap.

Salvini hangoztatta, reméli, hogy a Volodimir Zelenszkij által beharangozott béketervnek „konkrét következményei” lesznek.

A Liga vezetője a Comói-tónál, Cernobbióban rendezett Ambrosetti Fórum nemzetközi találkozó zárónapján reagált az ukrán elnök kijelentéseire. A találkozón szombaton részt vevő Volodimir Zelenszkij bejelentette, hogy novemberben béketervet mutat be Joe Biden amerikai elnöknek, valamint Kamala Harris demokrata elnökjelöltnek.

Matteo Salvini azt mondta, 

személy szerint azt kívánja, hogy az amerikai választásokat Donald Trump nyerje meg,

 „mert úgy gondolom, hogy a republikánusok jobban képesek megoldani a nemzetközi válságokat”. Úgy vélte, Donald Trump győzelme „felgyorsíthatja a normalitás visszatérését Ukrajnában és a Közel-Keleten is”.

(MTI)

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berendel
2024. szeptember 09. 14:50
Salvini a kormánykoalíció tagja. Ha akarná vétózhatná Meloni fegyverszállításait. De nem akarja, mer neki is csak a szája jár. Belügyminiszterként is csak látszatintézkedéseket mert hozni a migráció ellen.
koronaszepe
2024. szeptember 09. 14:29
Putyinos póló volt rajta, amikor mondta?
Akitlosz
2024. szeptember 09. 11:18
Zelenszkij hatalmát a háború tartja fent.
Akitlosz
2024. szeptember 09. 11:17
Az Amerikai Egyesült Államok a nemzetközi válságokat nem megoldja, hanem előidézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!