Magyarország és az Európai Unió vitája új dimenzióba lépett – kiszivárgott a Bizottság legfrissebb terve

2024. szeptember 02. 08:50

Kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen, amiért a kormány egyszerűsíti a munkavállalási vízumok kiadását orosz és fehérorosz állampolgárok számára. Gulyás Gergely szerint a programmal szembeni kifogások kizárólag politikai jellegűek, Brüsszelben viszont alapos vizsgálatot és következményeket ígértek.

2024. szeptember 02. 08:50
null

Nyitókép: AFP/Michaela Stache

Az Európai Unió valószínűleg kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen, amiért Budapest úgy döntött, egyszerűsíti a munkavállalási vízumok kiadását orosz és fehérorosz állampolgárok számára – írja a Handelsblatt nyomtatott kiadása, amely azt állítja, Magyarország és az Európai Unió vitája új dimenzióba lépett.

Ez volt az elmúlt öt év legintenzívebb találkozója

– idézi a lap Josep Borrell külügyi főképviselőt, aki arról számolt be, hogy heves viták jellemezték a Brüsszelben rendezett miniszteri találkozót, amelyen Németország és Litvánia is masszív biztonsági aggályoknak adott hangot.

Az Európai Bizottságnál azt ígérték, alaposan megvizsgálják a magyar választ a kérdésben. Mint megírtuk, a kormány korábban leszögezte, hogy a külföldi állampolgárok egyszerűsített beutazása kizárólag munkavállalás céljából engedélyezett, szigorúan szabályozott eljárás keretében. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón pedig arra mutatott rá, hogy Magyarországon mindössze hatezer orosz munkavállalót regisztráltak, míg Németországban 300 ezret, azaz a programmal szembeni kifogások kizárólag politikai jellegűek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2024. szeptember 02. 16:41
Na pont ezt a fotót elég megnézni Hitler is pontosan így víselkedett amikor hűlyítette maga körül az embereket mintha az ő reinkarnációja lenne csak nőben, és ettől feláll a szőr a hátamon.
gyaloggos
2024. szeptember 02. 15:59
BBrutus "Miért kell még nekünk ebben a gittegyletben maradni? " HÁT nosza! ORBÁN VIKTOR mondja meg, ki, hogy MAGYARORSZÁGOT ki akarja vezetni az EU -ból! MERI, vagy NEM MERI? Hm....?
gyaloggos
2024. szeptember 02. 15:57
S MIÉRT, kinek kellett ez? Hm....? MÁRMINT, "az egyszerűsíti a munkavállalási vízumok kiadását orosz és fehérorosz állampolgárok számára" ? Hm....? S MI nem érthető abban, hogy ezt az EU kifogásolta? Hm....?
lemez
2024. szeptember 02. 13:32
Megállnak a keritésnél,betessékeljúk azt az ötöt a tranzitzónába.Etessúk,ha beteg ellátuk.Mivel nincs papirjuk,2000 január elsején szúlettek.A helsinki bizottság keresi országukat,nem találják.Irány az emberi jogok bizottsága brüsszel.Helsinki képviseli óket,de nem nyernek,mert túl fehérek,Ki lehet utasitani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!