Nyolc ország újra megtámadta Magyarországot az Európai Bizottságnál – a válasz is megérkezett

2024. augusztus 29. 09:37

A skandinávok és a balti államok nem nyugodtak bele, hogy a magyar kormány egyszerűsítette a munkavállalási vízumok kiadását orosz és fehérorosz állampolgárok számára, ám az nem zavarja őket, hogy Németországban például 300 ezer orosz dolgozik.

2024. augusztus 29. 09:37
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország és Izland mellett Észtország, Lettország és Litvánia is levelet írt az Európai Bizottságnak, amelyben bírálták Magyarország tevékenységét, és azt várják a szervezettől, hogy tegyen határozott lépéseket a budapesti döntés ellen – írja a Die Welt.

A nyolc országnak az a problémája, hogy a magyar kormány egyszerűsítette a munkavállalási vízumok kiadását orosz és fehérorosz állampolgárok számára.

Az Európai Parlament 67 képviselője korábban azt követelte Ursula von der Leyentől, hogy vizsgálja meg Magyarország schengeni tagságát, ami még Donald Tusk szerint is túlzás lenne.

A magyar kormány korábban leszögezte, hogy a külföldi állampolgárok egyszerűsített beutazása kizárólag munkavállalás céljából engedélyezett, szigorúan szabályozott eljárás keretében, és valójában Brüsszel engedte be migránsok millióit ellenőrizetlenül az Európai Unióba, miközben nem hajlandó hozzájárulni a magyar határvédelem költségeihez.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón pedig arra mutatott rá, hogy Magyarországon mindössze hatezer orosz munkavállalót regisztráltak, míg Németországban 300 ezret, azaz a programmal szembeni kifogások kizárólag politikai jellegűek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Vajon ha elég sok ukrán gyűlik össze mondjuk a keleti megyékben, nem jelentik-e be a szétbombázott országuk helyett igényüket erre a békésebb vidékre?

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. szeptember 01. 11:50
A balti országok orosz kisebbségéből származó kémek már régen nyugaton és északon vannak, mint litvánok, észtek és lettek.
pollip
2024. augusztus 29. 14:00
Csak Izlandon csodálkozom. A többi megszokott
voltospultos-2
2024. augusztus 29. 12:48
Amikor kergetnek handzsáros kanniggerek, hozzánk ne meneküljetek!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 29. 12:26
Azok a fránya fejletlen északi népek nem tudhatják, hogy Vityusenka Narancsoroszországában a legjobb élni! Már csak a patkószegeket kell az egészségügybe beverni. Aztán meg a koporsószegeket az ápoltakéba! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!