Jézus és Mária ábrázolására lövöldözött egy svájci zöld muszlim politikus

2024. szeptember 10. 09:37

A jobboldali Svájci Néppárt azonnal feljelentést tett.

2024. szeptember 10. 09:37
null

Nyitókép: Instagram

Rendesen felkavarta a svájci közélet állóvizét Sanija Ameti svájci politikus, Zöld Liberális Párt (most már egykori) vezető politikusa. Ameti olyan képeket osztott meg, amelyen egy lövésekkel telelyuggatott Jézus és Mária ábrázolás látható, miközben a politikusnő büszkén pózol sportlövő pisztollyal a kezében.

A jobboldali Svájci Néppárt ifjúsági tagozata azonnal feljelentést tett a szabad vallásgyakorlás megsértése okán. A 32 éves Ameti nem sokkal a képek feltöltése után törölte is őket Instagramjáról, és X-en bocsánatot kért, állítása szerint „nem szentelt figyelmet a képek vallási tartalmára”.

Mindenesetre ennyivel nem úszta meg, lemondott a pártjában betöltött vezető tisztségről, sőt a Zöld Liberális Párt fontolóra vette, hogy kizárják soraikból a muszlim politikusnőt – közölte a svájci sajtó. 

A párt vezetősége úgy látja, hogy Sanija Ameti további tagsága káros a Zöld Liberálisok megítélésére nézve”

– áll a közleményben.

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2024. szeptember 10. 21:01
Sanija Ameti? Ez csak becenév lehet, a rendes neve minden bizonnyal 𝐈𝐧𝐬𝐚𝐧𝐢𝐣𝐚.
templar62
2024. szeptember 10. 18:33
Dzsihád . Magasabb menyországba léphet . A maga hite szerint . Persze hogy mosolyog .
Nimril
2024. szeptember 10. 16:32
Bezzeg, ha a prófétát csak le merik rajzolni, már tomboltok, gyújtogattok, gyilkolásztok, a kurva anyátokat. Örülj, hogy sajnos a keresztény az egy birkatürelmű típus.
Robert69
2024. szeptember 10. 15:59
Egy igazi békés, sötétzöld.........fegyverrel a kézben, egy világvallást meggyalázva, büszkén hirdeti az elfogadás és tolerancia mindenhatóságát......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!