Itt van egy fotó, ami mindent elmond a bécsi árvízről

2024. szeptember 16. 11:09

Az osztrák főváros közösségi közlekedése elesett.

2024. szeptember 16. 11:09
null

Nyitókép forrása: Bécs Info

 

Bécs és fél Ausztria közlekedése elesett a rendkívüli esőzések miatt – olvasható a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) közösségi oldalán. A posztban felhívják a figyelmet, Bécsben az ötből négy metróvonalat is részlegesen le kellett állítani, vasúton pedig minden irányból megközelíthetetlen a főváros.

„Aki ismeri valamennyire Bécset és utazott már az U4-esen (pl. Schönbrunn így érhető el a legegyszerűbben), az tudja, hogy a vonal egy szakasza (amely az egykori Stadtbahn része volt) egy két részes betonvályúban halad, és elsőre nem is érti, minek akkora vályú annak a kis pataknak – írja a VEKE. – Nos, az elődök, amikor a Wienfluss patak mellé betették a Stadtbahnt (Hütteldorftól egészen a Donaukanalig, Landstrasse megállóig), ugyan eléggé előrelátóak voltak a méretezéssel, de a klímaváltozással és az azzal járó egyre durvább árvizekkel nem számoltak.”

VEKE: A következő ekkora árvizet már nem ússza meg a bécsi U4
VEKE: A következő ekkora árvizet már nem ússza meg a bécsi U4
Forrás: Bécs INFO

A következő ekkora árvizet már nem ússza meg az U4 (melynek rekonstrukciója jelenleg zajlik), jegyzi meg a poszt szerzője, mert a fotón is látható, hogy most is át-átcsap a víz a gát tetején.

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2024. szeptember 16. 12:34 Szerkesztve
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2Haragosi 2024. szeptember 16. 12:19 Ez így nem igaz. Nézd meg salátásnak írt válaszom, nagyjából benne van a megoldás. A teljes válszhoz a légkörfizika olyan metódusát kéne felvázolnom anit a tudomány még most kutat. A föld hőkiegyenlítő rendszerei nem csak az óceáni áramlatok, hanem a légkör magasabb régiói is, ahol úgynevezett réteg szelek hordozzák a hőt. Nagyon sok ilyen réteg van és akár kétszáz métrenként más irányba fúj. Ez normál esetben mint egy szövet zárja le az alsó általunk klímának nevezett föld feletti légtömeget. Amikor a földfelszín plusz hője, avagy hatalmas tüzek ezt a szövetet megbontják, kilyukat és iszonyat mennyiségű csapadék zúdul a földre, lefele irányuló légáramlatok keletkeznek, rettenetes viharokkal. Tehát el kéne kerülni hogy hirtelen felmelegedő területek legyenek és akkor sokkal kiegyenlítettebb lenne a csapadékmennyisége is.
nemecsekerno_007
2024. szeptember 16. 12:30
A természet elképesztő erejét leginkább a víz tudja megmutatni.
Vata Aripeit
2024. szeptember 16. 12:04
ha jól látom senki sem védekezik ott, se homokzsák, se semmi, így könnyű a víznek, de áradjon inkább ki ott akkor ide kevesebb jut
Mandiner444hu
2024. szeptember 16. 11:58
Ha elmond, akkor el van mondva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!