Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Indul a 65. amerikai fegyverszállítmány Ukrajnának – nem csekély csomag érkezik a frontra

2024. szeptember 06. 21:00

Bidenék tovább növelik Ukrajna fegyverkészletét.

2024. szeptember 06. 21:00

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Az amerikai kormány újabb, ezúttal mintegy 250 millió dollár értékű katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára pénteken.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a biztonsági segítség Ukrajna kiemelten fontos védelmi szükségleteit szolgálja, és az amerikai hadsereg készleteiből juttatják el az országba. 

A szállítmány légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszereket, rakétarendszerekhez utánpótlást, valamint páncélozott járműveket és harckocsi-elhárító fegyvereket tartalmaz.

A Pentagon által közzétett részletes lista szerint a küldeményben egyebek között RIM-7 és Stinger-rakéták, mobil rakétatüzérségi eszközök (HIMARS) lőszerei, a harctéren leggyakrabban használt 105 és 155 milliméteres lövegek, Javelin és AT-4-es páncéltörő rendszerek, romboló felszerelések, kézi fegyverekbe való lőszerek, valamint szárazföldi járművek mellett járőrhajók szerepelnek.

A hozzávetőleg 250 millió dollár értékű szállítmány már a 65. ilyen jellegű támogatási csomag,

amely az Egyesült Államok saját készleteinek lehívásáról szóló elnöki felhatalmazás keretében juthat el Ukrajnába.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Herrmann
2024. szeptember 07. 13:27
Én azt már régóta nem értem, - főleg, ha az összképbe bevonom a folyamatos orosz figyelmeztetéseket, miszerint a fegyver és lőszerszállítmányok potenciális és jogos célpontokká válhatnak, - hogy miért nem válnak-váltak azzá? Vagy csak én nem tudok róla? Elképzelésem sincs, hogyan lehet ennyi és ilyen méretű katonai szállítmányt észrevétlenül Ukrajnába és ott a frontra szállítani??
Akitlosz
2024. szeptember 07. 11:42
Mivel a NATO a meglévő készleteiből fegyverzi Ukrajnát, de a hadi iparát nem fejlesztette fel több év alatt sem, ebből látszik, hogy Ukrajna nem nyerhet. Oroszország hosszú távon is képes ellátni a csapatait fegyverrel és lőszerrel.
alexandrosz-2
2024. szeptember 07. 09:19
Jól fognak égni ezek is, a szállitói nimbuszával együtt.
csakegyittlako
2024. szeptember 07. 09:12
Mondjuk az sincs rendben hogy küldenek megint, de kinek? Ki fogja felhasználni mikor már alig van katona? A felszerelés addig jó, amíg van kit felszerelni vele. De ez rajtuk már nem fog segíteni, csak elodázza az elkerülhetetlent. Annyival fognak tartozni (ha lesz még valamilyen ukrajna) hogy még a sokadik generáció is azt fogja fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!