Hezbollah: a kettős izraeli merénylet hadüzenet volt!

2024. szeptember 19. 22:53

A síita szervezet vezetőjének televíziós beszéde közben izraeli harci gépek szálltak Bejrút fölött, az izraeli hadsereg újra Hezbollah-állásokat bombázott a libanoni határnál.

2024. szeptember 19. 22:53

Nyitókép: Naszrallah sejk beszédét nézik a tévén a dél-libanoni Szaida városában 2024. szeptember 19-én  /  fotó: Ali Hankir / Anadolu via AFP

 

Megszólalt a kettős izraeli merénylettel kapcsolatban a Hezbollah vezetője. Haszan Naszrallah televíziós beszédben értelmezte a szervezete ellen végrehajtott támadásokat, azokat hadüzenetnek nevezte. Mint fogalmazott, Izrael átlépett minden „vörös vonalat" azzal, hogy gyerekeket és ártatlan civileket ölt meg a detonációkkal, ez pedig „háborús bűncselekmény”. 

A Hezbollah vezetője precedens nélküli eseménynek és terrorizmusnak nevezte azt, hogy Izrael néhány perc alatt ötezer Hezbollah-szimpatizánssal akart végezni. Naszrallah válaszlépéseket ígért, az „ítélet napjának" idejét, a bosszú módszerét és eszközét azonban nem nevezte meg. Mint fogalmazott, a libanoni ellenállás addig folytatódik, míg Izrael abba nem hagyja Gáza pusztítását. 

A vezető utalt arra az izraeli katonai célkitűzésre, hogy a Hezbollah-támadások miatt Észak-Izraelből kimenekített mintegy 60 ezer izraeli lakos visszaköltözhet otthonaiba: 

szerinte a háború itt folytatódni fog, ez az izraeli terv végrehajthatatlan. 

Végül fenyegetően szólt az izraeli hadsereg északi parancsnokságának vezetője által megszellőztetett tervről, miszerint az izraeli haderő Dél-Libanonban egy demilitarizált tónát alakít ki Észak-Izrael védelmére: Naszrallah szerint ennek súlyos következményei lesznek, és ezt Izrael a bőrén fogja érezni.

A Hezbollah-vezető beszéde közben Bejrút légterén a hangsebességnél gyorsabban repülő izraeli harci gépek szálltak át, a dél-libanoni határnál pedig jelentések szerint 

több tucat Hezbollah-bázist, rakétakilövő állást bombázott az izraeli légierő. 

Az EU, Franciaország, az Egyesült Államok és az ENSZ az eszkaláció, a nyílt háború kirobbanásának megelőzésére szólították fel a szemben álló feleket. 

Ezt is ajánljuk a témában

--

 

 

--

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. szeptember 20. 00:28
Eltanulta a musZkáktól a hatékony pirosvonalazást.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 00:03
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­n­­­c­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 20. 00:01
Az Izraelt körülvevő arab világ ha nem is egységes, ha radikalizálódik is, ha primitívnek, fanatikusnak is tarják őket, de léteznek és mindig is létezni fognak. Ellenben Izraelnek elég egy vereség, hogy végleg megsemmisüljön. Izrael egy származási alapon szervezett militarista terrorállam, ami a saját felsőbbrendűségét vallja. Egy folyamatos háború egy nyersanyagok, termelés és munkaerő nélküli országban a végtelenségig nem fenntartható.
Mich99
2024. szeptember 19. 23:51
Visszanyalt a csipogó fagyi... A terroristák titkos kommunikációja felrobbant.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!