Hetven gyermek kaphatott ételmérgezést Romániában

2024. szeptember 19. 19:21

A hatóságok tizenhárom mentőt vezényeltek a helyszínre.

2024. szeptember 19. 19:21
An ambulance leave the hospital in the town of Tandarei, where a complete lockdown has been in place, due to the novel coronavirus pandemic on April 4, 2020. Tandarei, from where more than 60% of the infected people in the county come from, is the second Romanian city placed under a lockdown after Suceava, in the north of the country.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

Romániában hetven gyermek és két felnőtt szorult orvosi ellátásra csütörtökön Mehedinti megyében, akik az iskolában kapott ebédtől lehettek rosszul. Az iskoláskorú gyerekek a dél-romániai megye négy településéről – Almajel, Oprisor, Salcia és Stircoviata – hívták az 112-es segélyhívó számot és ételmérgezéses tünetekre panaszkodtak – írta az Agerpres hírügynökség.

A hatóságok 13 mentőt vezényeltek a helyszínre, és a környékbeli megyék katasztrófavédelmi felügyelőségeitől is segítséget kértek.

A román közszolgálati rádió közlése szerint az ételmérgezésre utaló tünetek azután jelentkeztek a diákoknál, hogy az iskolában húsos tésztát fogyasztottak a román kormány által biztosított Meleg ebéd program keretében. A Digi24 közölte, hogy a rosszullétre panaszkodók száma késő délutánra már megközelítette a százat.

Valamennyien azután lettek rosszul, hogy hazaértek otthonaikba az iskolából

– írta a hírportál.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. szeptember 19. 21:33
Bezzeg.
Unknown
2024. szeptember 19. 20:26
Ebben is jobbak mint mi😂🤣
Gullwing
2024. szeptember 19. 20:17
Bezzeg románia.....
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 20:12
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­d­ ­a­ ­s­­z­­­e­­x­­i­ ­­­p­­­u­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!