Tűz ütött ki a román parlamentben: több száz embert evakuáltak

2024. szeptember 17. 15:21

Az egyik alkalmazott pánikrohamot kapott.

2024. szeptember 17. 15:21

Nyitókép: FREDERIC PETRY / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Ismeretlen személy okozott tüzet kedden délután a román parlament bukaresti épületében, mintegy 300 embert evakuáltak, sérültek nincsenek – írta a román Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) jelentése alapján az Agerpres román hírügynökség.

A jelentés szerint a tűz a parlament épületének földszintjén, egy 30 négyzetméteres helyiségben keletkezett, miután az egyik látogató egy gyúlékony anyagot fröcskölt a terembe. Személyi sérülés nem történt, az egyik alkalmazott – akinek a ruháját szintén elérte a folyadék – pánikrohamot kapott – írta a News.ro.

A bukaresti rendőrség eljárást indított az ismeretlen tettes felkutatására.

Mivel az incidens a parlament épületének egy turisták által is látogatható részén történt, mintegy 300 személyt evakuáltak a hatóságok. A rendőrség szerint a tűzben senki nem sérült meg, a lángokat rövid idő alatt eloltották, mivel a parlamenti tűzoltóegység ott volt a helyszínen.

A Digi24 a csendőrség tájékoztatása alapján arról számolt be, hogy a tettes nem haladt át a biztonsági ellenőrző ponton, ugyanis a román parlament ezen része szabadon látogatható. A férfi – e forrás szerint – a nála lévő rongydarabokat gyújtotta meg.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:54
🍓 ️ ­É­r­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­a­ ­­­s­z­e­x­­i­­ ­­­p­u­­n­­c­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Syndicalist-Cat
2024. szeptember 18. 04:04 Szerkesztve
Bár égne le a nyavajába! Egy eltévedt ork-rán rakéta eltalálhatná már, ne csak a lengyeleket gyilkolja! Isten nyugtassa őket ha már felhoztam! Szörnyű egy eset volt mára meg el van felejtve és tovább van csókolva az ukrán segg...
civilina-2
2024. szeptember 17. 19:39
Szerintem a világ legcsúnyább épülete a román parlament.
akiaki
2024. szeptember 17. 17:53
architecto nikolae csauseszku
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!