Hatalmas hibát követtek el a britek – most Magyarországra mutogatnak

2024. szeptember 30. 10:09

Több szempontból is rosszul működik a bevándorláspolitika Nagy-Britanniában, gazdaságilag inaktív migránsok érkeznek, miközben a termékenységi problémák megoldására nincs olyan sikeres támogatási forma, mint Magyarországon.

2024. szeptember 30. 10:09
NATO summit

Nyitókép: AFP/Kay Nietfeld

Az ENSZ tanulmánya szerint a munkavállalók és a nyugdíjasok arányának fenntartásához Nagy-Britanniának évente több mint 1 millió bevándorlót kellene beengednie, ám csak a magasan képzettek lennének jók adózási szempontból – írja a The Telegraph.

Csakhogy eddig nem állapítottak meg korhatárt, így egyes szektorokban olyanok érkeznek, akik a 60-as éveikben járnak, azaz maguk is hamarosan nyugdíjba mennek. A törvények nem biztosították, hogy a migránsok csak a csúcskereseti éveikben maradjanak, így nagyszámú, gazdaságilag inaktív bevándorlóhoz jutnak a britek

– állapítja meg a cikk.

A szerző szerint kétszeresen helytelen a bevándorlásra támaszkodni a termékenységi problémák megoldásában: egyrészt nem működik, másrészt erkölcstelenül megfosztja a szegényebb országokat a munkavállalóktól.

A lap megjegyzi, hogy Európában a születéspárti kormányok a divatosak, Magyarország például jól ismert a családoknak nyújtott nagylelkű támogatásokról, amelyek sikerrel jártak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. szeptember 30. 13:16
"A szerző szerint kétszeresen helytelen a bevándorlásra támaszkodni a termékenységi problémák megoldásában: egyrészt nem működik, másrészt erkölcstelenül megfosztja a szegényebb országokat a munkavállalóktól." A kurva anyját a szerzőnek! Mi van azzal, a nem elhanyagolható szemponttal, hogy egy alja népséggel árasztja el az országát ez a politika? Már nem érvényes a splendid isolation? Nem ártana erre is alkalmazni.
2024. szeptember 30. 13:08 Szerkesztve
"munkavállalók és a nyugdíjasok arányának fenntartásához Nagy-Britanniának évente több mint 1 millió bevándorlót kellene beengednie" Tehát nem munkát végző, adót fizető migránst, hanem bevándorlót. Ezt úgy kell megoldani, hogy brit flotta elmegy Afrika partjaihoz és bevisz 1 millió migránst. Mindenhez én kellek ?
tikkadt-szocske
2024. szeptember 30. 12:27
Britek, nyugat - európaiak, egykutya. Mint a kissé illuminált sírásó, aki végül is beleszédül a gondosan kiásott kriptába, aztán csodálkozva néz ki a fejéből a gödör alján.
atti64
2024. szeptember 30. 11:53
IDIOTÁK VAGYTOK BAZD MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!