Hajléktalanokat toboroznak az oroszok a kurszki frontra

2024. szeptember 03. 06:53

„Természetesen ezeket a bolondokat elcsábította a szerződéses fizetés.”

2024. szeptember 03. 06:53
null

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / AFP

Az Unian arról ír, hogy hajléktalanszállókon próbálnak új katonákat toborozni Szibéria és a Távol-Kelet szerte az oroszok. A lap szerint Moszkva így próbálja kielégíteni a szükségleteit, amelyek a Kurszki területen zajló ukrán offenzíva miatt megnövekedtek.

Az Irkutszki terület ipari városa, Angarszk külvárosában lévő egyik menhely önkéntese jegyezte meg, hogy 2023-ban a toborzók „szinte minden hónapban jöttek hozzánk szórólapokkal, amelyekben

 szerződéskötésre buzdították az embereket. Természetesen ezeket a bolondokat elcsábította a szerződéses fizetés”.

A menedékhely önkéntese arról számolt be az ukránok szerint, hogy az intézmény egyik volt lakója telefonált, és elmondta, hogy 

az 50 fős csapatából csak ő és egy másik katona maradt életben. 

A hajléktalan férfi ezt mesélte: miután megtagadta, hogy „ágyútöltelék” legyen, egy „büntetőgödörbe”, vagyis a katonák rögtönzött börtönébe, pincékbe vagy földbe vájt lyukakba dobták.

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2024. szeptember 09. 23:01
Oszt bélpestre ménem mennek?
Mich99
2024. szeptember 06. 00:33
Unian = ukrán propaganda mi a f*sznak kell idehozni?!
Csigorin
2024. szeptember 04. 17:40
nekik legalabb van valasztasuk ellentetben zellerfuhrer aldozataival
kiss.istvan770
2024. szeptember 04. 16:47
Az "új szoftver" ismét elhülyült. Hiába frissítem a kommenteket, a teljes cikket, nem jelenik meg a hozzászólásom, ezért újra elküldtem. Aztán kb. 5 perc után két példányban látható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!