Győzött Orbán álláspontja a biztonság- és védelempolitikai konferencián

2024. szeptember 12. 10:51

Mégsem csillapodik a kettős mérce az EU-ban – mutatott rá a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

2024. szeptember 12. 10:51

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kettős mércét alkalmaz az Európai Unió, Magyarországot ugyanis megbünteti a külső határok védelme miatt, Franciaországnak és Németországnak viszont le szabad zárnia az összes határát – értékelt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Rétvári Bence elmondta, a héten Magyarországon tartott biztonság- és védelempolitikai konferencián

szinte az összes felszólaló azt hangoztatta, hogy a migráció az egyik legnagyobb probléma, az egyik legfontosabb megoldandó kérdés Európában.

De a migrációs hullám tíz éve kezdődött, és tíz éve ugyanazokat a kérdéseket teszik fel a képviselők, ugyanazokat a dilemmákat osztják meg, a brüsszeli vezetők ugyanazt a liberális, migrációpárti álláspontot követik annak ellenére, hogy a „willkommenskultur” nem oldotta meg a problémát – mutatott rá az államtitkár, hozzátéve, hogy Magyarország is egy évtizede áll támadás alatt Brüsszelből a külső határok védelme miatt.

Rétvári Bence arra a hírre, hogy Franciaország után Németország is lezárja az összes határát, úgy reagált, kettős mérce van az EU-ban, mert nekik ezt szabad,

Magyarország azonban „gigabírságot” kap azért, mert lezárta az unió külső határait, és egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályozott meg.

Magyarország ezért vizsgálja annak a lehetőségét, hogy viszontkeresettel éljen és kérje a határvédelem költségeinek megtérítését – közölte az államtitkár, kiemelve, hogy Magyarország szerint a határvédelem is az európai szolidaritás része, nem csak a migránsok szétosztása.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt: az EU a déli határ lezárása miatt kiszabott büntetéssel arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy engedje be az illegális bevándorlókat. A kormány erre válaszul pedig felajánlja a migránsoknak egy ingyenes, egyirányú út lehetőségét Brüsszelbe – mondta az államtitkár, megjegyezve, hogy Brüsszel tiltakozott ezen felvetés ellen. Ez következetlenség és kettős mérce – jelentette ki Rétvári Bence.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 12. 14:38
napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚
csapláros
2024. szeptember 12. 12:56
magyarok2026elégia 2024. szeptember 12. 11:48 ..."Ne told fullba a kretént vén komcsi, a hokedlináci gazdid szervezi az embercsempész migrációt!:DDDD"... Ha az ELLENKEZŐJÉT BÜNTETIK, akkor BE KELL SZÁLLNI a boltba. Ki vagy te, hogy felülbíráld az uniós bírósági ítéletet ???
csapláros
2024. szeptember 12. 12:45
Mi a lótúrót kell gatyázni azzal, hogy ELLENKERESET a határőrizeti költségtérítésért, amikor EMELLETT simán be kell perelnie Magyarországnak is az ÖSSZES olyan országot (nemcsak Francia- és Németországot) aki lezárja a határait a migránsok előtt, ugyanezen bíróságnál, a kettős mérce megszüntetése mellett ! Így önmagában csupán a bünti nullázódhat le, pénz az ablakban, anélkül, hogy az Európai Bizottság önként és dalolva venné maga is semmibe a bírósági ítéletet, ha már semmit nem lehet tenni ellene.
Kriszta67
2024. szeptember 12. 12:14
Aztán mit érünk el a keresettel? A megvett fogott bírók úgyis ellenünk ítélnek, jogtól függetlenül. Ki kell lépni, más út nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!