Amerikai lap: Orbán két szóval maga alá gyűrheti egész Európát

2024. szeptember 10. 13:24

A Foreign Affairs is elismerte, hogy egyre többen gondolkodnak úgy, mint a magyar miniszterelnök.

2024. szeptember 10. 13:24
null

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Az európai jobboldal megítélése egy félreértésén alapul – mutatott rá kedden a Foreign Affairs

A lap emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök közvetlenül az európai parlamenti választások után új csoportot hozott létre a parlamentben Patrióták Európáért néven, amely név tökéletesen megfogalmazza a nacionalizmus és a jobboldal elképzelését,

mivel az európai jobboldal tagjai nacionalistáknak és európaiaknak egyaránt gondolják magukat.

Az amerikai lap úgy véli, hogy a baloldal hivatalos elképzelésével ellentétben Orbánék nem állnak automatikusan szemben az európai egység gondolatával. Ez máris egy nagyon érdekes következtetés a Foreign Affairs részéről, már csak azért is, mert ilyen kritikákat nem egyszer kapott már Magyarország.

A lap végül azt is megjegyezte, hogy sok elemző hajlamos figyelmen kívül hagyni magában az Európában zajló politikai fejleményeket is.

Valójában a legtöbben úgy beszélnek, mintha Európa egyetlen jobboldali kormánya Orbáné lenne Magyarországon.

Ezzel szemben sokan gondolkodnak a magyar miniszterelnökhöz hasonlóan, például Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is, de könnyen elképzelhető, hogy sokan fogják még követni őket.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freely
2024. szeptember 11. 19:46
Ez a lap kb. annyira lehet komoly, mint nálunk a mediaworks megyei lapjai.
orokkuruc-2
2024. szeptember 11. 17:17
orokkuruc-2 2024. szeptember 10. 16:39 .. szóval itt 9-ennem járták ki a 6. általánost. (ott esik szó a kontinensekről) Jó, de miért mutatják így ki?
baby-12
2024. szeptember 11. 10:56
„A keleti határaink megszervezése, finanszírozása, felfegyverzése tekintetében ma teljes támogatásra van szükségünk Németország és az egész Európai Unió részéről” – jelentette ki Tusk. Ukrajna fegyverekért könyörög a németországban, Lengyelország pénzért és fegyverekért könyörög a németországban. Közben meg robbantgatják a gázvezetéket....
Isten jobb keze
2024. szeptember 11. 08:42
Szerintem fordítva. Pláne ha kikűldik a büfébe kávézni 😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!