Földrengésszerű változás Franciaországban: nyugaton is elkezdtek Orbán kottájából játszani

2024. szeptember 25. 10:16

Egyre többen elégedetlenek a migránsok miatt az Európai Unióban.

2024. szeptember 25. 10:16
Hungary's Prime Minister Viktor Orban (R) and Italy's Prime Minister Giorgia Meloni arrive for a family picture during the European Council Summit at the EU headquarters in Brussels on June 27, 2024.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Franciaország hajlandó újraindítani a migrációs paktumról szóló uniós tárgyalásokat, és tesztelni a schengeni megállapodások korlátait – jelentette be Bruno Retailleau új belügyminiszter.

Az uniós törvények nem felelnek meg a célnak, és már nem alkalmasak a szerinte Franciaországban és az EU-ban tapasztalható „migrációs zavarokra” – mondta Retailleau a TF1 francia tévéadónak hétfőn, amit az Euractiv szúrt ki. „Újra kell gondolnunk a már nem adaptált uniós jogszabályokat, elsősorban a visszatérési irányelvre gondolok… Itt az ideje, hogy változtassunk az uniós szabályokon” – mondta az új miniszter.

Megjegyzései a nemzeti kormányok egyre növekvő kórusát gyarapítják, akik az elmúlt hetekben Brüsszelt vették célba a migrációs politika miatt 

– emlékeztetett a lap.

Az új holland kormány a múlt héten mutatta be a modern történelmének legkeményebb menekültügyi reformját, míg Németország meglepte az EU-t, amikor bejelentette, hogy hat hónapra visszaállítja az ellenőrzéseket az összes szárazföldi határon.

„Egyfajta szövetséget köthetünk más tagállamokkal, amelyek határozottabbak akarnak lenni a bevándorlás ügyében – mondta Retailleau, utalva arra, hogy ezt a nemzeti elégedetlenséget megújított európai szintű fellépésekké kell átültetni. „A [migrációs] paktum nem biztosítja számunkra az összes szükséges eszközt ahhoz, hogy megvédjük az Európai Uniót az illegális bevándorlástól – mondta az EPP egyik magas rangú EP-képviselője a múlt héten az Euractivnak.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon-v-2
2024. szeptember 25. 13:18
Jó zenész egyébként is kottából játszik.
verkez
2024. szeptember 25. 13:00
Álproblémára adnak hamis választ. Ne legyenek illúzióink! A józanodás még nagyon messze van. A kasszakulcs még mindig azoknál van, akiket ez az egész nem hat meg.
CzBeno
2024. szeptember 25. 12:56
Rákos Mátyás tévedhetetlen...
Lajoss
2024. szeptember 25. 12:51
Lassan őket is Moszkva irányítja… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!