Figyelmeztető jel Putyinnak: az amerikai hadsereg hatalmas erődemonstrációt tartott Alaszkában

2024. szeptember 15. 22:47

Megérkezett a válasz Oroszország és Kína közös haditengerészeti gyakorlatára.

2024. szeptember 15. 22:47
null

Nyitókép: www.businessinsider.com

Az amerikai hadsereg hirtelen erődemonstrációként fegyvereket és katonákat telepített Alaszkába, válaszul Oroszország és Kína közös haditengerészeti gyakorlatára a Csendes-óceánon – írta meg a Business Insider

Joseph Hilbert vezérőrnagy, a 11. légideszant hadosztály parancsnoka elmondta, hogy ezzel kívánták demonstrálni, hogy az amerikai csendes-óceáni haderő rövid időn belül átmozgatható. Az erődemonstráció részeként tüzérségi rakétarendszereket, felderítő radart és gyalogos haderőt telepítettek Alaszkába. A hadgyakorlatot az Aleut-szigeteken tartják, válaszul egy nagyszabású orosz–kínai haditengerészeti gyakorlatra. Erről a gyakorlatról a Kreml néhány nappal ezelőtt azt közölte, hogy 

több mint 400 hadihajó, tengeralattjáró és légi eszköz vesz részt, összesen 90 ezer katonával.

A két ország rendszeresen tart közös hadgyakorlatokat. Eközben Vlagyimir Putyin a közelmúltban azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy „fegyverkezési versenyt provokál, és figyelmen kívül hagyja európai és ázsiai szövetségesei biztonsági érdekeit”. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2024. szeptember 16. 14:31
Azért az amerikaiak igyekeznek egy jó nagy háborút kirobbantani még a vén hülye idejében. Akkor marad a fingós az elnöki székben. Jobban mondva a nigger a háttérben. Ha már nem sikerül Trumpot likvidálniuk
EX_Terminator
2024. szeptember 16. 12:28
És mi lesz ha komolyan gondolja?
Krupp Skya
2024. szeptember 16. 10:51
Vicc Clinton idejéből: Már megint leszopták az elnököt. Vicc Obama idejéböl: -Képzeld néger elnöke van az USA-nak! -Biztos örül a gazdája.
Krupp Skya
2024. szeptember 16. 10:44
SztrovacsekKrupp Skya 2024. szeptember 16. 09:04 Há' ja. És közben Kanada megadja magát Japánnak. Kan ada meg változtatja a nevét Buzi ada lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!