Ezért tartják a világ egyik legjobb légvédelmi rendszerének a Vaskupolát (videó)

2024. szeptember 22. 13:22

Azért akadnak gyenge pontjai.

2024. szeptember 22. 13:22

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: Jalaa MAREY / AFP

Az elmúlt napokban ismét jócskán felfokozódott a helyzet a Közel-Keleten. 

A Hezbollah kommunikációs eszközeinek felrobbantása miatt kedd óta a szokottnál is nagyobb mennyiségben kell rakétákat és drónokat elfognia Izraelnek.

A Visegrád24 oldalra felkerült egy olyan videó is, melyen a világ egyik legjobb légvédelmi rendszerének tartott Vaskupola látható működés közben.

A felvételen az látható, amint a Vaskupola egyik elfogó rakétája meredeken megfordul a kilövés után. A manőver egyébként egyáltalán nem számít ritkának, ugyanis a légvédelmi rendszer valós időben követi a hatókörében mozgó célpontokat. 

Egy drón vagy rakéta megsemmisülése esetén az azt követő izraeli rakéták gyorsan új áldozatot keresnek maguknak

 – derült ki a Portfolio összeállításából.

Az említett felvételt alább tekintheti meg:

Vannak „gyenge pontjai”

A portál idézte továbbá azokat a jeruzsálemi forrásokat, melyek azt állítják, a Vaskupola több mint 90 százalékos hatékonysággal semmisíti meg a célpontokat.

De az izraeli csúcsfegyver is kicselezhető, a tapasztalatok szerint 

néhány száz egy időben aránylag kis területre kilőtt rakéta túl tudja terhelni a légvédelmet

– ismertette a Portfolio.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. szeptember 22. 13:53
Bell & Sebastian 2024. szeptember 22. 13:39 "Gondolom, azért fontos ezt most forrón kitálalni a népnek, mert mi is vettünk egyet a Várhegy védelmére." A radarjaiból verttünk 6 v 8 darabot, amik többszörösen lefedik az országot és mozgathatók, tehát 2-3 darab üzemel, a többi mozog, készenlétben áll vagy karbantartják. Nem rossz, csak kevés darab NASAMS indítónk van (így is jópár rakétát kaphatnak bármely, az ország légterét megsértő cél - AMI NEM HIPERSZONIKUS!!!) meg kevés az a pár száz ilyen-olyan AMRAAM változat... csak már ezek is 2 millió dollár körül mozognak.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 13:53
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­k­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­s­­z­­e­x­­i­­ ­p­­u­n­c­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
sentimental
2024. szeptember 22. 13:51 Szerkesztve
Dolfi azért elég lenne hozzá... oldmachinepress.com/wp-content/uploads/2017/05/schwerer-gustav-firing-test.jpg?w=768
B_kanya
2024. szeptember 22. 13:47
A "Vaskupola" legalább 3 rétegű, az Arrow, a Barak és a Tamir rakétákból áll (csökkenő hatótáv szerint), Izrael kis mérete miatt a legnagyobb sűrűségű - pár hadihajót kivéve. De így is kész csőd volt az iráni 300+ drónos támadás anyagilag, pedig talán az összes repülő mákdarálót lelőtték. Az iráni támadás utolsó hullámában viszont jópár rakéta átcsúszott a nagyobbak közül, méghozzá az indított mennyiség jelentős része. Ez van, már Izrael sem képes a védelmét garantálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!