Ez ki fogja akasztani az oroszokat: a NATO közvetlenül Oroszország határa mellett hoz létre műveleti központot

2024. szeptember 27. 20:03

A most bejelentett döntés értelmében Mikkeli lesz a NATO szárazföldi erőinek észak-európai központja.

2024. szeptember 27. 20:03
null

Nyitókép: Emmi Korhonen / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT

Finnország NATO parancsnoki központot hoz létre az orosz határtól alig 200 kilométerre található Mikkeliben – jelentette be Antti Häkkänen védelmi miniszter pénteken.Csaknem másfél évvel az ország NATO-csatlakozását követően Helsinki ezzel „azt üzeni Oroszországnak, hogy teljes jogú tagjai vagyunk a NATO-nak, s a NATO szintén fontos a finn védelem szempontjából” – nyilatkozott a miniszter.

A most bejelentett döntés értelmében Mikkeli lesz a NATO szárazföldi erőinek észak-európai központja.

Ezt is ajánljuk a témában

A helyszínek összevonásával a lehető legjobb összhangot tudjuk megteremteni a nemzet és a NATO védelmi irányítása között

– hangoztatta Häkkänen.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. szeptember 27. 22:10
az megvan mindenkinek, hogy a nato egy védelmi szövetség? tehát ha egy nato-ország önhatalmúlag rátámad oroszország-anyácskára, akkor annak nem biztosít védelmet?
pandalala
2024. szeptember 27. 22:05
Ez a Mikkeli nem 200, hanem cca 80 km-re van a határtól ..... Szentpétervártól van cca 200 km-re ..
kiss.istvan770
2024. szeptember 27. 21:54
Túlterheléses támadás érte a mandit, vagy az "új szoftver" hibagyűjteményének újabb esetével találkoztunk?
kiss.istvan770
2024. szeptember 27. 21:51
Finnország és Svédország történelme legnagyobb baklövését követte el a NATO-ba belépéssel! Eddig nem létezett számukra orosz fenyegetés, de a NATO tagságra Oroszország kénytelen válaszlépéseket tenni. A saját hülyeségükkel provokálták ki az orosz ellenlépéseket. A mai Oroszország nem a SZU és nem is a Cári birodalom. eszükbe sem jutott, hogy nyugat felé terjeszkedjenek. A NATO terjeszkedett keletre Oroszország határaihoz, 1991 óta. Az Ukrajnai háborút az USA provokálta a 2014-es neonáci puccs megszervezésével, aztán az orosz lakosság gyilkolászásának támogatásával. Egy újabb idióta bulvár cím. 200km-es távolságra, nem az orosz határ mellett lesz a központ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!