Daily Mail: Németország ezzel a lépésével egész Európában felkavarta az állóvizet

2024. szeptember 17. 14:37

Orbán Viktor és Donald Tusk is azonnal reagált.

2024. szeptember 17. 14:37
null

Nyitókép: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / Belga via AFP

Németország mind a kilenc határán megerősített határellenőrzéssel bevezeti azt a tervét, hogy véget vet az országba irányuló ellenőrizetlen illegális bevándorlásnak – emlékeztetett a Daily Mail.

Az új ellenőrzések a kezdeti hat hónapig lesznek érvényben. Nancy Faeser belügyminiszter tegnap kitartott amellett, hogy a lépés segít „megállítani a bűnözőket, és korai szakaszban azonosítani és megállítani az iszlamistákat”. Lengyelország és Ausztria azon szomszédok között van, amelyek aggodalmukat fejezték ki, az Európai Bizottság pedig arra figyelmeztetett, hogy a 27 tagú blokk tagjai csak kivételes körülmények között tehetnek ilyen lépéseket.

Ezt is ajánljuk a témában

Faeser elmondta, hogy a kormány reméli, hogy minimalizálja a határ menti régiókban élő és dolgozó emberekre gyakorolt hatást, és „szomszédos országainkkal való koordinációt” ígért. A jövő évi országos választások közeledtével Olaf Scholz kancellár kormánya erős politikai nyomás alá került, hogy szigorítsa a migránsokkal és menedékkérőkkel szembeni álláspontját.

Ezt is ajánljuk a témában

Szinte mindenki reagált

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter kijelentette, hogy országa „nem fogad be olyan embereket, akiket Németországból elutasítanak”, Donald Tusk lengyel miniszterelnök pedig „elfogadhatatlannak” ítélte Németország lépését. Orbán Viktor, Magyarország jobboldali miniszterelnöke eközben az X közösségi oldalon kigúnyolta a német kancellárt, és azt írta: „Scholz kancellár, üdv a klubban!”

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:59
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­­k­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­s­­z­­e­x­­i­ ­p­­u­­­n­c­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
figyelő4322
2024. szeptember 17. 18:19
Nagyon naív az, aki azt hiszi, hogy TÉNYLEG meg akarja állítani a muszli terroristákat a 'közlekedési lámpa' kormány. Dehát jönnek a választások, és a miniszterelnök meg a koalíciója hirtelen hasmenést kapott. Belátták, hogy veszíthetnek, hacsak nem folyamodnak a szokásos libernyák trükkhöz: meg kell játszani, hogy mostantól komolyan veszik az ország biztonságát, és tenni is akarnak ezért! Lesznek olyan ostoba germánok, akik ezt el is hiszik...
hátakkor
2024. szeptember 17. 18:08
Meg tudják csi..
google-2
2024. szeptember 17. 17:29
A megállított iszlamisták a kiéi lesznek? Pedig milyen szívesen várták őket valamikor…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!