Biden nem szakadt meg a munkában: elképesztő, hogy mennyit volt szabadságon az elnöksége alatt

2024. szeptember 08. 10:10

Politikai ellenfelei szerint az Egyesült Államok jobban járt volna, ha még kevesebbet dolgozik, és többet megy nyaralni.

2024. szeptember 08. 10:10
null

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

Az amerikai elnök majdnem annyi időt tölt pihenéssel, mint amennyit az ország irányításával – írja a New York Post. A lap szerint a 81 éves Biden, aki egyben az ország hadseregének főparancsnoka is, kevesebb mint négy év alatt 532 nap szabadságot gyűjtött össze, ez az 1326 napnyi hivatali idejének mintegy 40 százaléka. A Republikánus Nemzeti Bizottsága által összeállított megdöbbentő adatok szerint egy átlagos amerikainak – aki évente 11 nap szabadságot kap – körülbelül 48 évre lenne szüksége ahhoz, hogy ennyi szabadnapot összegyűjtsön.

Az a kép, ahogy Biden hanyatt fekszik a fotelben a tengerparton és mélyen alszik, miközben Amerika és a világ lángokban áll, meghatározza majd az elnökségét” 

– mondta Mark Paoletta, a Fehér Ház költségvetési hivatalának egykori főtanácsadója, aki Donald Trump volt elnök munkatársa volt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Amerikában olyan találgatások láttak napvilágot, miszerint Biden július vége óta azért szerepel még kevesebbet a nyilvánosság előtt, mert bosszantják demokrata képviselőtársai, például Nancy Pelosi volt képviselőházi házelnök, aki ellene fordult és amellett lobbizott, hogy ne pályázzon az újraválasztásra. A lap szerint Biden a hivatali idejének 40 százalékát töltötte a Fehér Házon kívül, ezzel messze felülmúlja Donald Trumpot, aki elnöksége 26 százalékát töltötte Washingtonon kívüli személyes utazásokkal, 1461 hivatali napjából 381-et.

Ezzel szemben

Ronald Reagan és Barack Obama két hivatali idejük mindössze 11 százalékát töltötték szabadságon, Jimmy Carter pedig mindössze 79 napot, ami 5 százalékot jelent.

Nicole Malliotakis republikánus képviselő azzal viccelődött, hogy Bidennek szívességet kellene tennie az amerikaiaknak, még több szabadságot kellene kivennie. Úgy fogalmazott, „valószínűleg jobban jártunk volna, ha még kevesebbet dolgozik, és többet megy nyaralni”.  Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője ugyanakkor tagadta az elnök szabadságáról lábra kapott híreket, szerinte Biden kevesebb szabadságot vett ki, mint az elnökök átlaga, és minden nap keményen dolgozik, bárhol is van.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2024. szeptember 08. 22:43
Amikor "dolgozott", akkor is aludt, úgyhogy tökmindegy.
pethoz-2
2024. szeptember 08. 19:12
Mi lett volna, ha dolgozik? Világháború?
Namond
2024. szeptember 08. 15:39
Orvbán mennyit volt szabadságon háborús vészhelyzetben? Nem ez volt az első dolga a vészhelyzet megszavazása után?
figyelő4322
2024. szeptember 08. 15:21
Biden elnök "...minden nap keményen dolgozik, bárhol is van." - mondta Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője. Hát ezt a kijelentést nem lehet legalább egy mosoly, de inkább harsány kacagás nélkül megállni...! Ez az elnök csupán egy arc a valóságban irányító klikk előterében. Komolyabb beleszólása nincs semmibe - de talán igénye sincs rá. Csak akkor gurult be igazán, amikor a volt főnöke (B.O.) és a volt house speaker (a képviselőház elnöke, N.P.) keményen megfenyegette és megpuccsolta az elnökjelöltségét! Hiszen a rivaldafényt nagyon élvezi a szerencsétlen, hiszen valszeg fogalma sincs arról, hogy a legtöbb ember vagy kineveti vagy sajnálja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!