Biden fia 15 éves börtönbüntetéssel nézhet szembe

2024. szeptember 06. 06:46

Azért akarta elkerülni a tárgyalást, hogy megkímélje családtagjait és barátait a tanúvallomásoktól a drogfüggősége alatt történtekkel kapcsolatban.

2024. szeptember 06. 06:46

Nyitókép: Robyn Beck / AFP

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia azzal került a címlapokra, hogy bűnösnek vallotta magát kilenc szövetségi adócsalás vádjában, és ezzel meglepte a szövetségi ügyészeket, közvetlenül a tárgyalása megkezdése előtt – írja a BBC. Biden korábban tagadta, hogy 2016 és 2019 között szándékosan kerülte volna el 1,4 millió dollár adó megfizetését. Eredetileg Alford-vallomást akart tenni, amelyben elfogadja a vádakat, miközben ártatlanságát fenntartja, de az ügyészek ellenezték. Ez a döntés követte korábbi elítélését egy másik ügyben, amelyben fegyvertartás és kábítószer-fogyasztás miatt ítélték el, és ezzel ő lett az első olyan hivatalban lévő elnök fia, akit büntetőjogi felelősségre vonás ért.

A váratlan bűnösségi nyilatkozatot csütörtökön jelentették be egy Los Angeles-i bíróságon, éppen akkor, amikor megkezdődött volna az esküdtek kiválasztása, több mint 100 potenciális esküdt jelenlétében. Biden ügyvédje, Abbe Lowell azzal magyarázta, hogy védence azért akarta elkerülni a tárgyalást, hogy 

megkímélje családtagjait és barátait a tanúvallomásoktól a drogfüggősége alatt történtekkel kapcsolatban.

 Az elnöklő bíró, Mark Scarsi megjegyezte, hogy a vádak 

maximális büntetése 15 év börtön és 500 ezer és 1 millió dollár közötti pénzbírság. 

Az ítélethirdetést december 16-ra tűzték ki, közvetlenül a közelgő fehér házi választások után.

A Biden-kormányt képviselő szövetségi ügyészek az igazságügyi minisztériumot képviselve meglepődtek azon, hogy Biden ártatlanságát próbálta fenntartani, miközben bűnösnek vallotta magát. Tiltakoztak a szerintük kivételezett bánásmód ellen, Leo Wise vezető ügyész pedig határozottan kijelentette: „Hunter Biden nem ártatlan. Hunter Biden bűnös.” Annak ellenére, hogy Biden korábban politikai motivációra és a különleges ügyész állítólagos jogtalan kinevezésére hivatkozva próbálta elutasítani az ügyet, ezeket az érveket elutasították. Scarsi bíró továbblépett a vádiratban, amely felvázolta, hogy Biden jövedelmét, köztük a külföldi üzleti ügyleteiből származó 7 millió dollárt hogyan használta fel személyes kiadásokra, ahelyett, hogy befizette volna az adóját.

 

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. szeptember 06. 13:04
A PATKÁNYOKN SZORUL A HUROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pipa89
2024. szeptember 06. 12:22
Majd mikroadományos ládikákkal összeszedi az Action for Demokracy az óvadékot. Szegény globcsik, nem marad semmi tejbe aprítani valójuk...
2024. szeptember 06. 09:33 Szerkesztve
Jézus Isten és a mandi átvesz egy ekkora BBC-s kamut. Egyetlen okból vallotta magát bűnösnek Bidé fia, mégpedig hogy felgyorsítsa az eljárást és a novemberi választás után, de még a januári lelépése előtt Bidé tét nélkül elnöki bocsánatban részesíthesse és egy karcolás nélkül megúszhasson minden mocskos ügyét. Ha nem vallaná magát bűnösnek elhúzódhatna és perre menne a dolog így meg lenne az esélye annak, hogy hosszú évtizedekre ítélnék, amit le is kéne töltenie, mert nem lenne ott az apja a fehérházban, hogy segítsen. Minnél több ügyben vallja most magát bűnösnek, annál több mindent úszik meg és nem lehet majd a későbbiekben perelni miatta.
Gullwing
2024. szeptember 06. 08:48
És egy ilyen szardarabnak az apja vezette/vezeti Amerikát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!