Biden fia bűnösnek fogja vallani magát, hogy elkerülje a kínos kérdéseket

2024. szeptember 05. 19:02

Nem fizetett be közel másfél millió dollárt, miközben pazarlóan költött drogokra, szexmunkásokra és luxuscikkekre.

2024. szeptember 05. 19:02

Nyitókép: RINGO CHIU / AFP

Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia bűnösnek kívánja vallani magát szövetségi adóval kapcsolatos vádakban – jelentette csütörtökön az NBC News az ügyvédjére hivatkozva, írta meg a Reuters. Hunter Biden korábban ártatlannak vallotta magát abban a büntetőügyben, amelyben azzal vádolják, hogy 

nem fizetett be 1,4 millió dollár adót, miközben pazarlóan költött drogokra, szexmunkásokra és luxuscikkekre. 

Tárgyalása a Los Angeles-i szövetségi bíróságon csütörtökön kezdődött volna, ügyvédei és az igazságügyi minisztérium nem reagált azonnal a megkeresésre.

A kínos kérdések elől menekülhet Biden fia

A fiatalabb Biden ellen decemberben emeltek vádat a pénzügyeit és üzleti ügyleteit vizsgáló széles körű vizsgálat részeként, és ezzel ő lett az első hivatalban lévő elnök gyermeke, aki ellen büntetőjogi vádakkal kell szembenéznie. Júniusban egy másik ügyben Delaware államban elítélték, mert illegálisan vásárolt fegyvert, miközben kábítószert használt, és ez ellen fellebbezett, ami azt jelenti, hogy ha az adóügyben elítélik, szigorúbb büntetésre számíthat, mivel visszaeső bűnözőnek számítana.

A bűnösség beismerésével elkerülhető lenne egy hetekig tartó tárgyalás, amely valószínűleg kínos részleteket hozott volna nyilvánosságra Hunter Biden életéről nem sokkal a november 5-i, a demokrata Kamala Harris és a republikánus Donald Trump közötti választás előtt. 

Joe Biden júliusban demokratatársai nyomására visszadobta újraválasztási pályázatát. 

A tárgyalás fényt deríthetett volna Hunter Biden ukrán földgázipari céggel való együttműködésére és egyéb üzleti ügyleteire is, amíg apja alelnök volt. Az elnök republikánus ellenfelei azt állították, hogy a fiának ezek a tevékenységei korruptak voltak, Hunter Biden azonban tagadta, hogy bármilyen helytelen üzleti ügyletet folytatott volna, és a republikánusok által vezetett kongresszusi vizsgálatok nem vonták apját közvetlenül felelősségre semmilyen szabálysértésért.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. szeptember 06. 07:47
Tehát nem az a baj, hogy egy semmirekellő bűnöző, hanem az, hogy nem fizetett adót!
Dominik
2024. szeptember 06. 04:52
Jaj volt az a sztori, hogy a fehér házban találtak egy pár gramm kokót... De aztán kizárták a lehetőségét, hogy Hunteré volt mert ő biztos helyben felszippantotta volna azt a kis mennyiséget, nem tartogatta volna a szekrényben....
Gubbio
2024. szeptember 06. 03:39
Bűnösnek mondja magát azért, hogy azután azt mondhassa, hogy - csökkentett büntetés érdekében - belezsarolták abba, hogy bűnösnek vallja magát.
Ergit
2024. szeptember 05. 21:43
Attól, hogy valamivel kapcsolatban bűnösnek vallja magát, attól a többi kétes ügyleteire rá lehet kérdezni, meg lehet vele vádolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!