Beismerte a CIA-vezér: közel jártunk egy nukleáris háborúhoz Ukrajnában

2024. szeptember 08. 08:47

„Putyin egy zsarnok, és időről időre folytatni fogja a kardcsörtetést” – hangsúlyozta Bill Burns.

2024. szeptember 08. 08:47

Fotó: SERGEY GUNEYEV / POOL / AFP

Bill Burns, a CIA vezetője szombaton egy londoni konferencián azt mondta: reméli, hogy az elkövetkező napokban egy „részletesebb” túsz- és tűzszüneti javaslatot terjeszthet Izrael és a Hamász tárgyalópartnerei elé, de hangsúlyozta, hogy annak sikere a „politikai akaraton” múlik – írja a CNN. Burns, aki egyben az Egyesült Államok főtárgyalója, arról is beszélt: Ukrajna kurszki inváziója jelentős taktikai eredmény volt.

A Financial Times által rendezett eseményen jelen volt a brit MI6 titkosszolgálat vezére, Richard Moore is, aki a két ország (az USA és az Egyesült Királyság – a szerk.) hírszerzési partnerségének fontosságát hangsúlyozta „egy olyan időszakban, amikor a globális rendet különösen az orosz agresszió fenyegeti”. A két titkosszolgálati vezető hangsúlyozta: Ukrajna támogatása kulcsfontosságú.

Úgy gondolom, hogy 2022 őszén volt egy pillanat, amikor valóban fennállt a taktikai nukleáris fegyverek bevetésének veszélye.

Soha nem gondoltam azonban, és ez az ügynökségem álláspontja, hogy meg kellene ijednünk ettől. Putyin egy zsarnok, aki időről időre folytatni fogja a kardcsörtetést” – fogalmazott Burns.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. szeptember 12. 19:48
„Putyin egy zsarnok, és időről időre folytatni fogja a kardcsörtetést” Burns ezt mondja, nekem meg tapasztalatom, hogy mióta az eszemet tudom, Amerika állandóan háborúzik valahol. Tehát nem időről időre, hanem folyamatosan... Ja igen persze, "az emberi jogok és a demokrácia védelmezése" miatt. :-))
2024. szeptember 09. 10:35 Szerkesztve
Beismerte a CIA-vezér (sőt, dicsekszik vele): ők vezetik a nácikat Oroszország ellen!
nemecsekerno_007
2024. szeptember 09. 09:59 Szerkesztve
Kovács UbulBitrex® 2024. szeptember 08. 13:34 ,,De valamiért SOHA nem jelenti be. És a jenkik sem igazán csicskulnak…,, Nézd meg Detroit-ot proli. Csak több nyomtatott dollár és kicsit olcsóbb fentanil és máris csicskulnak. Az Instagram nem ehető, fasszopó.
MaBaker
2024. szeptember 08. 19:32
Bármelyik ex CIA vezér olyan mintha személyesen beszélhetnél a deep state-tel. Putyint vádolja a globális rend megzavarásával amikor a világ legnagyobb atomhatalma szomszédságát destabilizálta az USA és főleg Victoria Nuland, majd pár száz kilóméterre Moszkvától NATO területet akarnak létrehozni. Ennek a töredékéért ledobta volna az USA az atomot fordított helyzetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!