Barcelona szurkolók egy csoportja „Flick Heil” feliratú zászlóval „üdvözölte” Hansi Flicket – komoly büntetést kapott a klub

2024. szeptember 27. 15:19

Nem az első botrányos eset, ami miatt a büntetést kiszabták.

2024. szeptember 27. 15:19
Villarreal CF v FC Barcelona - La Liga EA Sports

Nyitókép: Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / AFP

Náci köszöntés miatt nem vásárolhatnak belépőket az FC Barcelona labdarúgócsapatának drukkerei a gárda következő idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésére.

A katalán klubot azért büntette meg az európai szövetség, mert 

a Monaco otthonában 2-1-re elveszített találkozón néhány szurkoló egy „Flick Heil” feliratú zászlóval „üdvözölte” Hansi Flicket, saját csapata német vezetőedzőjét.

Mindez azt jelenti, hogy nem lehetnek Barca-drukkerek november 6-án Belgrádban, a Crvena zvezda otthonában sorra kerülő alapszakasz-mérkőzésen.

A Barcelonának tízezer eurós pénzbírságot is fizetnie kell, ezt még egy áprilisi, hasonló eset miatt kapta. Akkor a Paris Saint-Germain elleni BL-meccsen alkalmazták a náci köszöntést a szurkolók, ami miatt felfüggesztett büntetés járt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2024. szeptember 27. 16:50
Hülyék. Az "X Heil" egy gratuláció X-nek. Már jóval a nácik előtt is használták, pld. a "Berg Heil" hegymászóköszöntésben.
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 16:45
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­­k­­­e­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­e­x­­i­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
gilou-au-clavier
2024. szeptember 27. 15:58
Majd a fradisták is használni fogják a térdeplés helyett. Heil BLM, heil Afrikakorps, heil Fradi! :DDD A fekete BLM-csík már megvan a zászlókban... Múltkor meg 1 amerikai csávó arról beszélt, hogy ő bizony fekanáci. OK
Kovács József
2024. szeptember 27. 15:53
Van valahol egy "Szigorúan tiltott szavak jegyzéke", amiben szereplő szavak kimondása és leírása tilos? Lassan olyan lesz mint a Brian életében a Jehova rész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!