Bajban Zelenszkij: Elbizonytalanodtak Ukrajna támogatói, miután lezuhant egy F–16-os vadászgép

2024. szeptember 06. 17:25

Helyes döntés volt-e Ukrajna részéről, hogy az új vadászgépeket mindössze néhány héttel az érkezésük után harcba állította?

2024. szeptember 06. 17:25

Nyitókép: Ukrainian Presidency / ANADOLU / AFP

Egy ukrán F-16-os vadászgép múlt heti lezuhanása kérdéseket vetett fel Ukrajna nyugati szövetségesei között, amiatt, hogy a pilóták kiképzése és bevetése talán túl gyorsan történt – írja a The Wall Street Journal

A nyugati tisztviselők most azon vitatkoznak, helyes döntés volt-e Ukrajna részéről, hogy az új vadászgépeket mindössze néhány héttel az érkezésük után harcba állította, olyan pilótákkal, akik csak korlátozott kiképzést kaptak.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy nyugati pilóták a kiképzésük után általában tapasztalt kollégákkal, megfigyelőként repülnek, mielőtt összetett harci küldetésekben vesznek részt. Ezzel szemben az ukrán pilótákat azonnal a frontvonalon vetették be.

A baleset rávilágít arra, mi történik, ha túl gyorsan cselekszünk 

– mondta a lap egyik forrása. Ugyanakkor a jelenlegi kiképzési program módosítása nem várható.

A The Wall Street Journal emlékeztetett, hogy a baleset pontos oka még nem ismert, de az egyik feltételezés szerint egy orosz rakéta robbant fel a gép közelében, ami vagy megrongálta a vadászgépet, vagy kényszerítette a pilótát, hogy túl alacsonyan manőverezzen, ami a lezuhanást okozhatta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukránok lőhették le a saját F-16-osukat

Egyre erősebb a gyanú, hogy baráti tűz áldozatává lett az első ukrán F-16-os vadászgép. A Pentagon nem nyilatkozik, Zelenszkij azonnal kirúgta a légierő főnökét, az oroszok pedig nem is vitatják a történteket.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. szeptember 07. 08:09
Sötét, korrupt náci bohóc. Azt csinálja amit mondanak neki.
Teréz Pitykéz
2024. szeptember 06. 21:56
Pont olyan mint amikor a gazdag apuka vesz egy tuningolt verdát a hülyegyerekének…. pár száz méter után felcsavarodik a fára és megdöglik…. nem tud vezetni, esze sincs hozza …. pont mint amikor a hohol kap egy harcászati precíziós fegyvert … ukrajna amerika hülyegyereke…
pandalala
2024. szeptember 06. 21:40
" Indul a 65. amerikai fegyverszállítmány Ukrajnának – nem csekély csomag érkezik a frontra Bidenék tovább növelik Ukrajna fegyverkészletét. 2024. szeptember 06. 21:00 " mandiner.hu
herden100
2024. szeptember 06. 20:40
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!