„Azt hittük, hogy Orbán Viktor itt mindent elnyom” – a svájciak találkoztak a valósággal Magyarországon

2024. szeptember 12. 10:31

A Die Weltwoche szerzőjének meghívására Budapestre utazó svájci újságírók nagyon meglepődtek, mert azt hitték, Orbán Viktor mindent elnyom Magyarországon.

2024. szeptember 12. 10:31
null

Nyitókép: AFP/Besenyei Gergely

Több évig éltem Budapesten, és néha meghívtam svájci újságírókat, akik megdöbbenve tapasztalták, hogy a várost baloldali és zöld pártok irányítják – írja a Die Weltwoche oldalán megjelent publicisztikájában Kurt W. Zimmerman.

Azt hittük, hogy Orbán Viktor itt mindent elnyom

– mondták neki a kollégái meglepődve, amikor azt látták, hogy a médiában konfrontatív a vitakultúra.

Korábban a lap főszerkesztője, Roger Köppel exkluzív interjút adott a Mandinernek, amelyben többek között arról beszélt, hogy pimaszságnak tartja, amikor a magyar miniszterelnök szemére vetik, hogy Putyin-barát.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 13. 11:27 Szerkesztve
Az igaz Magyarország hírét sohasem sikerült kellően propagálni az iszonyú tudatmódosító nyomor alatt tengődő nyugatiakkal. Valahogy túl mimóza lelkűek vagyunk mi magyarok, s nem "híreskedünk". << Tökéletesen igazad van. Sajnos egyátalán nem tudjuk magunkat hirdetni, fényezni, reklámozni, futtatni, stb. Így a világ mit tud rólunk? Kis túlzással, "csak" Puskas, '56, meg goulasch (engem külön idegesít, hogy nem tudott elterjedni a 'gulyás' név, hanem goulasch. Ja meg leállnak velünk vitatkozni - külön vicc kategória, hogy nem is az a goulasch, amit mi mondunk, hanem az, amit ők hisznek - leginkább pörkölttel keverik) Azért lenne "pár" dolog, ami miatt lehetne és kellene is reklámozni magunkat. Az a rengeteg találmányunk, ami nagyban hozzájárult a mai modern világhoz, és fogalmuk sincs róla, hogy azt nem egy nyugati ország találta fel. A zeneszerzőink, festők, matematikusok, tudósok és még lehetne sorolni... Túl szerények vagyunk. És többek között ezért is kezelnek le minket.
masikhozzaszolo
2024. szeptember 13. 08:55
Egyik cikkben olvastam, aj, milyen kár, hogy nem olvasnak az emberek! Most meg a sok kommentelőnek az a baja, hogy olvasnak az emberek. Egy csomó könyvet sikerült nekik eladni, olvashatnak, van érdeklődés. Ha a Havas könyvéről lenni ilyen, az meg nem lenne baj? Megvenne valaki ötezret?
bagira004
2024. szeptember 13. 04:28
Janika Valamelyik lmbtq-s támogató az anyját reklámozza nem mindenkinek jut a brüsszeli vagy a fővárosi korrupciós pénzekből .
altercat1
2024. szeptember 12. 20:07
Sajnos ezen a felületen nem lehet érdemi vitát folytatni egy-két kivételtől eltekintve, mert többségükben elmeroggyant, a szőrösödő pöcsű kiskamasz szintű semmitmondó hülyegyerekek nyomulnak, ilyen "orbit-höhöö-orkok" stb. szinten. És sajna nem szórakoztatóak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!