Azt akarják Von der Leyentől a sajátjai, hogy fizesse ki a görög és a lengyel határkerítést

2024. szeptember 30. 22:27

A magyarok pénzéről nincs szó.

2024. szeptember 30. 22:27
null

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

Odaszóltak Németország legerősebb pártjából, az Angela Merkel kancellársága alatt még határt nyitó kereszténydemokrata CDU-ból Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöknek, hogy szíveskedjék kifizetni Görögország és Lengyelország határán a kerítéseket, miután a német határzár megnövelte az EU külső határait őrző országokra nehezedő nyomást – számol be az Euractiv.

Németország emellett növelni kívánja azon migránsok számát is, akiket azon országokba deportál, amelyeken keresztül beléptek az Európai Unióba.

Bár a Bizottság álláspontja szerint a határerődítmények építése a tagállamok felelőssége, a CDU ezt már nem így látja, a Bizottság segítségét kéri. „Azt várom a szövetségi kormánytól és az Európai Bizottságtól, hogy ne hagyjuk magukra a külső határországokat, mint Lengyelország vagy Görögország” – jelentette ki Alexander Throm, a CDU belügyi szakpolitikusa. „Ez egy mindannyiunkat érintő feladat.

Mindenkinek, aki biztonságos határokat akar, el kell köteleződnie a határ megerősítése mellett is” – hangoztatta Throm képviselő a régóta következetes magyar álláspontot.

A Bizottság változatlanul inkább az „okos megoldásokra”, például a megfigyelőrendszerekre esküszik a kerítések helyett.

Az Euractiv információi szerint az uniós pénzből zajló kerítésépítésnek egyébként épp Németország a legfőbb akadálya. Olaf Scholz német kancellár ugyanis úgy gondolja, hogy a kerítésépítés uniós finanszírozása „tagállami védelmi tevékenységek újrafinanszírozása európai pénzügyi csatornákon keresztül”, ami szerinte nem kívánatos.

Most viszont, hogy a CDU – a bizottsági elnök pártja – Németország legerősebb pártjaként követeli a kerítésépítés uniós finanszírozását, a kocka hamarosan fordulhat.

Minden közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a jövő évben esedékes német választáson a győzelemre a CDU az esélyes, így annak vezetője, Friedrich Merz töltheti majd be a kancellári pozíciót.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hannah184-2
2024. szeptember 30. 23:44
Hánynom kell,ha meglátom ezt a banyát
states-2
2024. szeptember 30. 23:40
Komcsi csürhe.
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 23:19
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­­e­­l­­d­­­ ­a­­ ­s­­z­e­­x­­i­ ­­p­­u­­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
sentimental
2024. szeptember 30. 23:15
Minek adják ide? Hogy utána kihordja a magyar maffia mindenféle off-shorokba? Már így is kihordták a nemzeti vagyon 90%-át az elmúlt 30 évben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!