Az illegális migránsok telefonálásait finanszírozná Kalifornia

2024. szeptember 12. 14:50

A demokrata vezetésű állam segítené a dokumentumok nélkül bevándorlók kommunikációját.

2024. szeptember 12. 14:50
Makeshift migrant homeless camp in San Diego

Nyitókép: Carlos Moreno / AFP

 

Kalifornia elsőként fontolgatja, hogy a dokumentumokkal nem rendelkező bevándorlók számára is hozzáférést biztosítana egy állami telefonköltség-kedvezmény programhoz. Az időzítés azonban kissé kényes – véli a Politico

A javaslatról szeptember 26-án szavaz az állami hatóság, amely szerint a társadalombiztosítási szám követelményét eltörölnék a Kalifornia LifeLine programban, amely telefonköltség-kedvezményeket biztosít az alacsony jövedelmű lakosok számára. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha egy dokumentumokkal nem rendelkező kaliforniai nehéz helyzetbe kerül, ugyanúgy részesülnie kellene ebből a programból, mint minden más kaliforniai lakosnak” – mondta Alice Reynolds, a Kaliforniai Közművek Bizottságának elnöke. 

Azonban a szavazás akkor kerül sorra, miután számos demokrata, köztük Kamala Harris alelnök is, jobbra fordult a bevándorlás és határbiztonság kérdésében.

Miközben a javaslat hívei szerint ez a kérdés a méltányosságról szól, nem pedig politikáról, néhány konzervatív politikus mégis szkeptikus. Brian Dahle, a republikánus szenátor, aki egy jórészt vidéki körzetet képvisel Kalifornia északkeleti részén, aggódik, hogy a közelmúltban az Egyesült Államokba érkezett dokumentumokkal nem rendelkező migránsok is igénybe vehetik a LifeLine kedvezményeket anélkül, hogy korábban hozzájárultak volna a program finanszírozásához.

A Kalifornia LifeLine program az alacsony jövedelmű lakosoknak havi 19 dollár kedvezményt nyújt a mobiltelefon-szolgáltatásból, akár 39 dollárt a telefonkapcsolat költségéből, valamint mentességet biztosít bizonyos állami, szövetségi és helyi díjak alól. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. szeptember 12. 19:16
Trütyó
egonsamu-2
2024. szeptember 12. 16:52
Ebben mi a hír? Germanisztánban ingyen SIM kártyát kapnak....
patópál
2024. szeptember 12. 15:32
Hogy hívják a többieket is? Nagy ötlet.
Ergit
2024. szeptember 12. 15:32
Hihetetlen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!