Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Egyre nagyobb bajban van Kalifornia: a cégek mellett már a tehetős fiatalok is elhagyják az államot

2024. szeptember 06. 20:40

A fiatal, magas keresetűek körében Texas, Észak-Karolina, Dél-Karolina és Tennessee tartozik a legvonzóbb államok közé.

2024. szeptember 06. 20:40
null

Nyitókép: A Fox Business Youtub-oldala

Ahogy lapunk korábban megírta, már jó ideje megfigyelhető az a jelenség, hogy a nagy és befolyásos vállalatok sorra elhagyják Kalifornia államot az erősen liberális politikája és az irreálisan magas adópolitikája miatt. A vagyonos amerikaiak költözési szokási is hasonló tendenciát mutatnak, ugyanis a CNBC beszámolója szerint a fiatal, tehetős amerikaiak körében Florida egyre népszerűbb letelepedési célponttá válik, miközben Kaliforniában csökken a vagyonos fiatalok száma.

 A SmartAsset elemzése szerint 2022-ben összesen 1786 olyan fiatal család választotta Floridát új otthonául, akik legalább évi 200 ezer dollárt keresnek. Ezzel Florida lett az az amerikai állam, ahol a legtöbb vagyonos fiatal család talált otthonra.

A tanulmány szerint Florida vonzerejét a homokos strandok, a világszínvonalú látnivalók és a kedvező adózási feltételek növelik. A fiatal, magas keresetűek körében Texas, Észak-Karolina, Dél-Karolina és Tennessee tartozik a legvonzóbb államok közé.

Ezzel szemben a magas megélhetési költségekkel küzdő államok, különösen Kalifornia, jelentős veszteséget könyveltek el. 

Az „Aranyállamban” 2022-ben több mint 3200-zal csökkent azoknak a háztartásoknak a száma, ahol az éves jövedelem meghaladja a 200 ezer dollárt. Az Economic Policy Institute becslései szerint például San Franciscóban egy gyermektelen házaspárnak évente közel 30.000 dollárral több pénzre van szüksége a megélhetéshez, mint Miamiban.

A jelentős csökkenést mutató államok között van még Illinois, New York, Pennsylvania és Michigan is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2024. szeptember 08. 15:10
értem, szal a magas keresetű fiatal elvándoról ... a magas keresetű fiataloknak mobil munkahelyük van és viszik magukkal
lauderstenonis-2
2024. szeptember 07. 16:29
Kalifornia lakossága 39 milliós. Az az elvándorlás minimális. De majd Florida és Texas is pirosból kékre vált a sok bevándorlótól :)))
canadian-deplorable
2024. szeptember 07. 00:41
Kalifornia kommunista koszfészek. Los Angeles központja: hwww.youtube.com/watch?v=hxf7nb_V1YU
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. szeptember 07. 00:39
Érdekes módon, ahonnan elvándorolnak, azoknak többsége stabilan demokrata államnak számítanak, a demokratákra szavaznak mind szövetségi, mind állami, sőt sokszor önkormányzati/polgármesteri szinten is (bár ezt már nagyon nehéz nyomon követni). Ahova meg költöznek, azok meg republikánus államok.hosszú ideje, vagy azzá lettek az utóbbi kb. 10 évben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!