Példát mutatott Elon Musk: a világ egyik legnagyobb energiavállalata is távozik a woke államból

2024. augusztus 02. 21:02

A Tesla-vezér lépése a jelek szerint kezd ragadóssá válni.

2024. augusztus 02. 21:02
Oil production at the Tatneft fields

Nyitókép: Alexander Manzyuk/Anadolu Agency via Getty Images

A Chevron Corporation Elon Musk példáját követve elhagyja Kalifornia államot – írta meg a Világgazdaság.

A Chevron egy amerikai multinacionális energiavállalat, amely olaj- és gázipari tevékenységekkel foglalkozik, bejelentette, hogy hasonlóan ahhoz ahogy a Tesla is tette, az év végéig elköltözteti a székhelyét Kaliforniából. A vállalat világszerte ismert és az egyik legnagyobb integrált energiavállalatának számít, így a távozásuk jelentős presztízs veszteséggel járhat a liberális politikájáról híres állam számára.

A döntés mögött a kaliforniai szigorú környezetvédelmi előírások és az üzletbarát intézkedések hiánya állhat. A Chevron vezetői már többször figyelmeztették a kaliforniai politikai vezetést, hogy ezek az intézkedések jelentősen megnehezítik üzleti tevékenységüket és akadályozzák az új beruházásokat. 

Mivel a panaszok nem találtak meghallgatásra, a vállalat a texasi Houstonba költözik, ahol üzletbarátabb környezet várja őket.

Ezáltal a Chevron követi Elon Musk példáját, aki már korábban elköltöztette a Teslát, a SpaceX-et és az X-et Kaliforniából Texasba. Musk cégei mellett több száz nagyvállalat is követte ezt a példát, köztük a HP, a Toyota Motor North America, a Kubota Tractor Corporation, a Charles Schwab Corporation és a CBRE Group. Ezáltal nem is csoda, hogy 

Texas vált az amerikai olajipar egyik fő központjává, és hogy az állam gazdasága már megelőzte néhány G7-ország gazdaságát is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2024. augusztus 03. 18:45
verkezh040183 2024. augusztus 03. 11:10 Eddig mindig észbekaptak valahogy. Kíváncsi vagyok, hogy most mit találnak ki. ------------------------------------ Már nem sokat tehetnek, próbálkoznak világháborút kirobbantani, az nagyon megfelelne nekik. Mindent lerombolhatnának, tombolna a fegyveripar, dõlna a lé a háborúban és utána a békében is, és meg lehetne zsarolni újra egy csomó országot. Ezt már sokszor eljátszották. De hála Istennek és az internetnek, az információk ma már túl gyorsan terjednek ahhoz, hogy létre jöhessen a kritikus tömeg, akivel kelteni lehet a háborús hisztériát addig, még ki nem robban valahol. Még a baloldal dezinformáció cunamik ellenére is több a békére hajló mint a háborúpárti. Kína, India és még néhány volt gyarmat pedig szépen kinövi magát és akkor már az amcsik kénytelenek lesznek vagy beállni a sorba, vagy az amerikai birodalom végére is pont kerül. Így is, úgy is pont kerül rá, de jobban járnának, ha elfogadnák, hogy a játékszabályokat már nem õk írják.
Galsó Atya
2024. augusztus 03. 15:00
Kafír orgia.
figyelő4322
2024. augusztus 03. 14:30
Akitlosz 2024. augusztus 03. 13:26 ""Mi az a "woke állam"?"" Woke: liberális, progresszív, lgbtq- és transz-barát, fehér (ember) és keresztény ellenes, stb. Pont olyan, mint a mostani amcsi kormány és Demokrata párt, valamint az EU vezetői.
Akitlosz
2024. augusztus 03. 13:26
Mi az a "woke állam"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!