Az Európai Unió megfenyegette Magyarországot: „Ez megtorló intézkedéseket vonna maga után”

2024. szeptember 11. 11:08

Az Európai Bizottság szóvivője szerint sértené az uniós jogot, valamint az őszinte és lojális együttműködés, a kölcsönös bizalom elvét is, ha a magyar kormány migránsokkal teli buszokat küldene Brüsszelbe.

2024. szeptember 11. 11:08

Nyitókép: AFP/Alessandro Della Valle

Elfogadhatatlan, hogy Magyarország azzal fenyegetőzik, hogy az Európai Unió politikája elleni tiltakozásul migránsokkal teli buszokat küld Brüsszelbe. Ez uniós megtorló intézkedéseket vonna maga után – figyelmeztetett az Európai Bizottság szóvivője, Anita Hipper.

Az AP cikke szerint az uniós tisztviselő kifejtette,

hogy az intézkedés sértené az uniós jogot, valamint az őszinte és lojális együttműködés, a kölcsönös bizalom elvét is, továbbá aláásná a schengeni térség egészének biztonságát.

A szóvivő nem részletezte, hogy a Bizottság milyen lépéseket tud tenni, de a szerző úgy véli, nehéz elképzelni olyan büntetést, amely el tudná tántorítani Magyarországot, tekintve, hogy az ország már most is ellenszegül annak a bírósági határozatnak, amely 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezte.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 312 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 12. 13:13
Ezek csak saját magukhoz lojálisak,majd elvágták. Új európai unióra lenne szükség .akik lojálisak az eu népéhez érdekeihez.
speti82
2024. szeptember 12. 11:49
Na nee. Lojális meg kölcsönös bizalom. Érdekes mikor a határvédelembe kellene beszállni akkor ezek a fogalmak ismeretlenek számukra..
Isten jobb keze
2024. szeptember 12. 11:17 Szerkesztve
Nem az országot , és a népet kell +b-ni, ha nem azt, aki teljhatalommal bír, és meg hozza a döntéseket! Az Eu-nak kutya kötelessége lenne ilyen esetre kidolgoznia valamiféle mechanizmust. Mert aki miatt az eu erre kényszerül, az az ember meg nyugodtan van, miközben az ország meg miatta szív. Ez igy ahogy van kurva igazságtalan.. kedves EU
herden100
2024. szeptember 12. 08:54
napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/punkosd-miszteriuma-punkosd-es-vizkereszt-az-unnepkoron napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!