Az Egyesült Államok meglepően reagált arra, hogy nem tartóztatták le Vlagyimir Putyint

2024. szeptember 05. 06:30

A külügyminisztérium szóvivője megérti és támogatja Mongóliát.

2024. szeptember 05. 06:30
null

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

Szóba került az Egyesült Államok külügyi szóvivőjének legutóbbi sajtótájékoztatóján, mit szólnak ahhoz, hogy Mongólia nem hajtotta végre a Nemzetközi Büntetőbíróság által kiadott elfogatóparancsot és nem vették őrizetbe Vlagyimir Putyint, mikor az orosz elnök a minap az ázsiai országba látogatott. Az üggyel kapcsolatban Volodimir Zelenszkij is kiborult, az ukrán elnök nemtetszésének adott hangot, amiért börtön helyett vörös szőnyeg fogadta az orosz vezetőt. 

Matthew Miller a washingtoni sajtótájékoztatón elmondta, nem hiszi, hogy bármely országnak lehetőséget kéne biztosítania arra, hogy Putyin népszerűsíthesse az ukránok elleni háborúját, elvárják Mongóliától, hogy tartsák be az ENSZ alapokmányaiban vállaltakat, valamint fontos, hogy támogassák a jogállamiságot világszerte. 

Megértjük ezek mellett Mongólia helyzetét, hiszen két sokkal nagyobb szomszédja (Kína és Oroszország – a szerk.) van szorítva”

– tette hozzá Miller.

Ezt is ajánljuk a témában

Arra a kérdésre, csalódott-e az amerikai külügyminisztérium, mikor a mongolok nem tartóztatták le Putyint, Miller megismételte, megértik a mongolok nehéz helyzetét, ám fontosnak tartja, hogy betartsák a nemzetközi kötelezettségeket. 

Ha tárgyalnak Oroszországgal, akkor tegyék világossá, hogy támogatják Ukrajna területi integritását és szuverenitását”

– jegyezte meg a szóvivő.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 05. 19:35
"támogatják Ukrajna területi integritását és szuverenitását" Ez a tétel visszamenőleg mióta érvényes? A Mongol Birodalom területi integritása magában foglalta fél Eurázsiát, amikor nem is volt még fehér ember Amerikában. És így tovább, mi magyarok jól megtapasztaltuk, hogyan értelmezi át a nyugati világ ezeket a fogalmakat a szája íze szerint
Akitlosz
2024. szeptember 05. 19:23
Ahhoz képest, hogy Észtország milyen tökmag, még légi ereje sincsen és mekkora szomszédja van, nagyon bátor. Vagy nagyon hülye.
Zvergg
2024. szeptember 05. 19:20
Jogállamiság=usa világrendje.(:::;;;
Akitlosz
2024. szeptember 05. 19:19
A mongolokat nem kell félteni. Kapcsoljad be a magyar nyelvű feliratot! www.youtube.com/watch?v=jM8dCGIm6yc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!