Zelenszkij tombol: Putyint letartóztatás helyett vörös szőnyeggel és díszsorfallal fogadták

2024. szeptember 03. 07:38

A Nemzetközi Büntetőbíróság tavaly márciusban adott ki először elfogatóparancsot egy európai vezető ellen, Putyin azonban valószínűleg nem fog bíróság elé kerülni.

2024. szeptember 03. 07:38
null

Nyitókép: Byambasuren BYAMBA-OCHIR / AFP

Vlagyimir Putyin nem mutatott különösebb aggodalmat a legutóbbi külföldi útja során, hiszen csupán „mongóliai barátaihoz” látogatott, hogy megemlékezhessen a közös katonai győzelemük 85. évfordulójáról. Érkezésekor ünnepélyes fogadtatásban részesült, és semmilyen jel nem utalt arra, hogy letartóztatását terveznék. 

Mongólia ugyanis figyelmen kívül hagyta nemzetközi kötelezettségeit, ami Ukrajna szerint elfogadhatatlan. A kijevi kormány úgy véli, hogy Mongólia lehetővé tette „egy bűnözőnek”, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást, ezzel pedig maga is felelőssé válik a háborús bűnökért – írja meg a Guardian.

Forrás: Natalia Gubernatorova / POOL / AFP)

Ez nem az első eset, hogy egy Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) tagállama megszegi a nemzetközi jogot. Korábban Omar Hassan al-Bashir, Szudán volt elnöke is büntetlenül látogatott Dél-Afrikába és Jordániába, noha elfogatóparancs volt érvényben ellene.

A Nemzetközi Büntetőbíróság tavaly márciusban adott ki először elfogatóparancsot egy európai vezető ellen, Putyin azonban valószínűleg nem fog bíróság elé kerülni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 267 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. szeptember 03. 20:22
Zelenszkij tombol Aztán mond, te hülye újságíró, hogyan tombol ez haramia barom? Veri a falat kézzel vagy szekercével, harapdálja az ablakpárkányt, fogai között ropogtatja az ablaküveget? Körömmel szaggatja a szőnyeget vagy a parkettát, felmászik a könyvespolcra, vicsorítja a fogát, vagy mi a kiszabot curva trágyát csinál? No, leírnád, te idióta kretén?
Robert69
2024. szeptember 03. 18:12
Egy tetű telefontolvajnak diplomáciai mentessége van és szabadon parádézik Brüsszelben, akkor talán a világ egyik nagyhatalmának elnökét is megilleti, bár ez az összehasonlítás nem azt jelenti. hogy az előbbit arra szintre emelném! Sőt...
gekk
2024. szeptember 03. 17:06
Ja. Tombol. A felszopómédia meg felszop.
Kovács Ubul
2024. szeptember 03. 15:48
Nem a barátaihoz latogatott - hanem haza. A musZkák évszázadokig a mongolok cselédei voltak, ezért nem tudnak az ázsai mentalitásból kilépni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!