A svájciak Magyarország miatt aggódnak attól, ami Ausztriában történik

2024. szeptember 06. 09:45

Féltik a migránsok jogait és illiberális demokráciát vizionálnak Svájcban, amikor azt elemzik, milyen értékeket képvisel Ausztria egyre népszerűbb pártja, az FPÖ.

2024. szeptember 06. 09:45
AUSTRIA-HUNGARY-POLITICS-DIPLOMACY

Nyitókép: AFP/Tobias Steinmaurer

Kül-, biztonság- és energiapolitikai kérdésekben az FPÖ hasonló értékeket és érdekeket képvisel, mint az Orbán-kormány Magyarországon – írja aggódva a Tages-Anzelger.

A svájci lap nem titkolja sokáig, mitől tart, hiszen azt állítja:

ha Herbert Kickl vezetné Ausztriát, illiberális demokráciává akarná átalakítani, így kevesebb joguk lenne a migránsoknak és más kisebbségeknek.

Tény, hogy Kickl Magyarország menekültpolitikáját példának tartja, Orbán Viktort pedig rendkívül tiszteli, ám úgy tűnik, ez cseppet sem zavarja az osztrák választókat, sőt, az FPÖ egyre népszerűbb a közvélemény-kutatások alapján.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. szeptember 06. 15:24
Migráns az nem egyenlő a menekülttel. Ezért a migráns nem élvezhetné a menekültjogokat. A nyugati hazugság ott kezdődik, amikor a menekülttel összemossák a migránst. Ott buknak le, amikor a szabad lakhelyválasztást emberi jogként kezdik emlegetni a nyitott határok szuverenitásölő eszméjével karöltve. Nyilván az ilyen eszement rendszert fenntartó, támogató elit fél attól, ha a szomszédban az őslakosság fellázad az őellene működő, őt és környezetét tönkretevő migránssimogató rendszer ellen. A nyugati mainstream elit a saját őslakossága, a fehér emberek és civilizációjuk ellen dolgozik.
lemez
2024. szeptember 06. 12:53
Svájcban annyi migráns van mint Bécsben.
Chekke-Faint
2024. szeptember 06. 12:31
Aggódni lehet, ingyen van.
Kanmacska
2024. szeptember 06. 12:13
Miért is adjunk több jogot a szaraboknak és a niggereknek az őslakosság jogainál? Menjenek haza és szerezzenek ott jogokat maguknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!