A félreértett atomháború

2024. szeptember 20. 18:35

A második lépcsőben az orosz rakéták Londont, Berlint, Párizst, Varsót, Stockholmot és más városokat támadnak.

2024. szeptember 20. 18:35
FILE:The U.S. president Joe Biden (L) delivers a speech next to Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy during a ceremony to announce bilateral joint statements between Ukraine and states and governments of NATO or its partners in Washington, D.C., the U.S. on July 11th, 2024.
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: POOL FOR YOMIURI / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

„Pusztulásunk három szakasza – tervezett formula szerint – azzal veszi valós kezdetét, amikor a megtámadott Oroszország válaszolni fog. Első körben Ukrajna – különösen Kijev – totális tűz alá kerül. Az orosz parancsnokság nem fog válogatni a célpontok között, lesznek nagy számban civil áldozatok is.

A NATO-vezérkar épp erre vár, hiszen saját közvéleményük felé harsogni fogják az elvetemült Kremlből irányított embertelenséget. Amit nem hagyhatnak válasz nélkül – mondják majd –, és immáron NATO-területről indítanak újabb támadást orosz területek irányába, megpróbálva eltalálni az atomfegyvereket tároló silókat.

A második lépcsőben az orosz rakéták Londont, Berlint, Párizst, Varsót, Stockholmot és más városokat támadnak, egyelőre nukleáris fejek nélkül. De ez nem sokáig marad így. A harmadik fázisban – miután már a NATO- és orosz atomtöltetek útban vannak egymás felé – a többi atomhatalom (Kína, Izrael, Pakisztán, India) is belekeverednek a konfliktusba, és résztvevőivé válnak a totális háborúnak.

Ekkorra már nem lesznek nyilatkozatok, ahogy nemigen lesz senki, aki meghallgathatná őket, hisz

a megállíthatatlan őrület következtében a halálos áldozatok száma öt-hét milliárd ember közé tehető. A nyugati forgatókönyv, ha számol is néhány túlélővel, nyilván teljesen félreérti az atomháború technikai és valós következményeit.

A luxusbunkerek túlélő képessége gyakorlatilag vágyálom. Olyan világ marad hátra, amely Örkény István Budapest című egypercesében, atomháború után az egyedül életben maradt és túlszaporodott egerek miatt kialakult helyzetre hajaz – egy romház kövein egyszercsak megjelenik egy cédula:

Hozott szalonnával egérirtást vállal doktor Varsányiné.”

Az életösztönből fakadó és korábban mindig reményt jelentő pesti humor üzenete is csupán illúzió marad… Az érthető, ha katonai vezetők karrierjük csúcsát a háborúban látják és a legyártott fegyvereket el akarják használni. Az viszont rémisztő és szakmailag is nehezen kommunikálható, hogy olyan tömegpusztító fegyverek kerülnek csapattestekhez, amelyek kizárólag a végső csapásra képesek – nem konfliktusok kezelésére.

Apropó konfliktus, feszültség, öldöklési inger: mindez létezne akkor is, ha a tőkeérdekeket követő politikusokat végre kiszorítanánk életünkből?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 20:33
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­ ­s­­z­e­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­n­c­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Sztrovacsek
2024. szeptember 20. 20:29
"A második lépcsőben az orosz rakéták Londont, Berlint, Párizst, Varsót, Stockholmot és más városokat támadnak." Ez esetben fölszáll a NATO teljes légi ereje, és Moszkva öt perc alatt örökre eltűnik a térképről. És Moszkvában ezt pontosan tudják. 2021-es adatok: Hadrendben álló repülőgépek száma NATO: 31 670 db Oroszország: 4 206 db Vadászgépek száma NATO: 3 890 db Oroszország: 921 db Felderítő repülőgépek száma NATO: 173 db Oroszország: 33 db Stratégiai bombázó repülőgépek száma NATO: 175 db Oroszország: 135 db Helikopterek száma NATO: 9 195 db Oroszország: 1 567 db Harci helikopterek száma NATO: 1 851 db Oroszország: 621 db Szállító repülőgépek száma NATO: 1 959 db Oroszország: 471 db Légi utántöltő repülőgépek száma NATO: 697 db Oroszország: 19 db Repülőgép-hordozók száma NATO: 17 db Oroszország: 1 db Repülőterek száma NATO: 17 766 db Oroszország: 1 218 db Szívesen
august
2024. szeptember 20. 20:19
A nyugat vezetők most ugyanazt a játékot játsszák, mint a migrációs krízis elején. Vagyis annak a meggyőződésük teljes tudatában intézték a migráns-utaztatást, hogy mindez aő személyes, és politikai életüket nem fogja érinteni, ugyanis szerintük kezelhető a helyzet. -Aztán évek múltán kiderült, hogy mégse. Modjuk a háború esetén szerintem nem fognak ennyi "türelmi időt" kapni, ott sokkal hamarabb fogják a saját bőrükön érezni a hatását.
RasPutin
2024. szeptember 20. 20:14
Földi Lászlónak hasnyálmirigy rákja van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!