Zelenszkij nem hozza a várt eredményeket – megindult a zúgolódás, leválthatják az ukrán elnököt, már az utód is megvan

2024. augusztus 13. 11:21

A megjelent információk szerint az ukrán elnök utóda nem más lehet, mint Arszen Avakov volt ukrán belügyminiszter.

2024. augusztus 13. 11:21
null

Nyitókép: Genya SAVILOV / AFP

Az orosz külföldi hírszerzés, az SzVR legújabb jelentése szerint nem máshonnan, mint Washingtonból próbálják meg elmozdítani Volodimir Zelenszkijt. Azt közölték, hogy a Fehér Háznak elege van az ukrán elnökből, akinek a helyére Arszen Avakov volt belügyminisztert szemelték ki. Az oroszok szerint a csere oka, hogy Avakov 

jó kapcsolatot ápol nacionalista csoportokkal, illetve európai vezetőkkel is, Zelenszkij pedig nem hozza az elvárt eredményeket a háborúban.

Avakov nem ismeretlen az ukrán politikában, ugyanis belügyminiszterként szolgált Zelenszkij alatt is, valamint dolgozott Petro Porosenkó ukrán elnökkel is egy kabinetben. Avakov harcmezőn is járt, a 2014-es konfliktust követően ő volt az, aki vezette a katonai műveletet, amelyekben visszafoglalták az ukránok a harkivi kormányépületeket. 

Az SzVR nem először jön elő hasonló híresztelésekkel, korábban azt mondták Valerij Zaluzsnij volt főparancsnok váltja majd Zelenszkijt, a hadvezér ehelyett nagykövet lett. 

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lempner
2024. augusztus 14. 16:13
Ez a demokrácia!
Kovács Ubul
2024. augusztus 13. 17:40
SzVR = mandiner.ru
EX_Terminator
2024. augusztus 13. 16:11 Szerkesztve
És azok a legnagyobb mocskok velünk akiknek segítünk. De azért ugye mi jó barátok vagyunk igaz zellerke? (szemközt köpi)
harcimarci-9-9
2024. augusztus 13. 16:11
Még véletlenül sem ukrán ez az Avakov, örmény származású. Érdekes ez az ukrán kormány: több benne az idegen, mint az ukrán.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!