Zelenszkij nagy bejelentést tett: egy egész orosz várost sikerült elfoglalnia az ukrán erőknek

2024. augusztus 15. 19:46

Ukrajna katonai közigazgatást hoz létre Szudzsa városában.

2024. augusztus 15. 19:46
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Volodimir Zelenszkij elnök augusztus 15-i beszédében megerősítette, hogy az ukrán erők elfoglalták a Kurszki területen található Szudzsa orosz város egészét – számolt be a The Kyiv Independent. Olekszandr Szirszkij főparancsnok arról számolt be, hogy az ukrán csapatok több mint 80 települést vettek ellenőrzésük alá a Kurszki területen a folyamatban lévő hadművelet során.

Zelenszkij szerint Ukrajna katonai közigazgatást hoz létre Szudzsa városában.

Korábban, augusztus 15-én Szirszkij közölte, hogy Ukrajna létrehozta az első katonai közigazgatást az oroszországi Kurszki terület ukrán ellenőrzés alatt álló részein, amelyet Eduard Moszkaljov tábornok, a közös erők korábbi parancsnoka fog vezetni. Szudzsa kevesebb mint 10 kilométerre fekszik az ukrán határtól, Kurszk városa pedig 85 kilométerre északkeletre fekszik Szudzsától.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigfater73
2024. augusztus 16. 10:51
Urak! Csak tartsuk a puskaport szárazon! Nem tudhatjuk nem e arra ébredünk, hogy uki zászló leng a polgármesteri hivatalainkon! Ezektől minden kitelik!
konfucius
2024. augusztus 16. 01:01
Néhány cirill betűs fórumon a telegramon egészen mást látni. Éppen a dicső és hős ukrán katonák elképesztő pusztulását. No, az igaz, hogy mindez most kivételesen nem odahaza történik velük.
Nasi12
2024. augusztus 15. 23:47
Könnyü dolga lesz. Ott mindenki ukránul beszél.😀
Ledon
2024. augusztus 15. 21:40
Érdekes ez az ukrán nagyott mondás, mert még nyugati elemzők is csak 28 kis településről beszélnek (több közöttük tanya). Sőt orosz lakosok videókat töltenek fel, hogy nincs is ott ukrán. Ha elvágják az utánpótlást és a határra összpontosítanak, a maradék ukrán erő harapofogóba kerül. Ne reménykedjen egy ukrán simogató se. Ez nem a II. Vh német haderő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!