Zavargások után most az antirasszisták tüntetnek Nagy-Britanniában

2024. augusztus 08. 15:21

Forró a nyár a szigetországban.

2024. augusztus 08. 15:21
Demonstration against anti-immigration protests in Walthamstow

Nyitókép: Burak Bir / AFP

 

Augusztus 7-én több ezer antirasszista tüntető vonult fel Nagy-Britannia utcáin, hogy szembeszálljon a várható szélsőjobboldali csoportokkal – számol be az Euractiv

Az országot zavargások rázták meg, miután három fiatal lányt késeltek meg Southportban,

 Északnyugat-Angliában.

Ezt is ajánljuk a témában

Az interneten keringő hírek szerint szélsőjobboldali tüntetők emiatt bevándorlási központokat és bevándorlókat támogató szervezeteket céloznának meg, ami miatt számos üzlet idő előtt bezárt, és néhányan bedeszkázták az ablakokat. A jelentések hatására több ezer rendőrt vezényeltek ki, és a tüntetők tömegei gyűltek össze Londonban, Bristolban, Birmingham-ben, Liverpoolban és Hastings-ben, hogy tiltakozzanak a rasszizmus és a szélsőjobb ellen.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Tóth Csaba Tibor

Mérce

Idézőjel

A 2000-es évektől Nagy-Britannia fehér etnikai többsége és a különböző etnikai kisebbségek közötti konfliktusok egyre inkább eldurvultak, a közbeszédben az „etnikai csoport” fogalmát tabusították.

Az antirasszista tüntetők között voltak muszlimok, antifasiszta csoportok, szakszervezetek, baloldali szervezetek és helyi lakosok, akik elborzadtak a zavargások miatt.

Este 9 óráig nem jelentettek komolyabb rendbontást, bár Croydonban, Dél-Londonban mintegy 50 ember palackokat dobált és megpróbált zavart kelteni.

A zavargások az előző héten kezdődtek, amikor több száz főként férfi összecsapott a rendőrséggel és betört ablakokat olyan szállodákban, ahol menedékkérőket szállásoltak el. 

A tüntetők azt skandálták, hogy „get them out” és „stop the boats” – utalva azokra, akik illegálisan érkeznek Nagy-Britanniába kis csónakokkal.

Keir Starmer miniszterelnök figyelmeztette a zavargókat, hogy hosszú börtönbüntetésekkel kell számolniuk, és elítélte az erőszakot.

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. augusztus 08. 21:21
Angol hazaárulók.
DE JÓ
2024. augusztus 08. 18:28
Ez a szandálos, vega, buzi kommunár banda újra és újra lefogja a társadalom kezét, és tehetetlenségre kárhoztatja az embereket azzal, hogy folyamatosan megbélyegzi az önvédelmi igényüket, a természetes immunitási elveiket. Egy helyi pride-on pont' ugyanezek a pofák jelennének meg. Ez a magukat haladónak és felsőbbrendűnek képzelő szekta az eszaki fehér kultúra és világ igazi szétverője.
Majdmegmondom
2024. augusztus 08. 18:21
Ezek nem fogják hagyni, hogy ne egy afrikai bevándorló vágja el a torkukat, vagy robbantsa fel őket. Ezek olyan hülyék, hogy maguktól akarnak a halálba menetelni... És ha ezt a gonosz szélsőjobb nem így gondolja, akkor fasiszta náci mind... Tényleg már csak egy világháború, vagy egy muszlim terror sorozat ébresztené fel ezeket???
cinkegolyó
2024. augusztus 08. 17:19
Ezek inkább antifáknak néznek ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!